Зима

Зима
Пролет

5 януари 2016 г.

Зинедин Зидан е новият треньор на "Реал" Мадрид

Флорентино Перес вече е изгонил 10 треньори за 12 сезона, в които е бил начело на "Белия балет"

Новината за треньорскада рокада бе оповестена от клубния бос, който обяви това пред медиите в залата за пресконференции на "Сантяго Бернабеу".

"След доста дълго заседание, Бордът на директорите взе едно изключително тежко, специално за мен, решение. Прекратихме договора на Рафаел Бенитес. Разделяме се с един невероятен човек и също така професионалист. Зинедин Зидан е новият треньор на "Реал" Мадрид, това реши Бордът на директорите. Той е едно от най-големите имена в историята на световния футбол и това е абсолютно безспорно. Освен това постигна много големи успехи с "Галактико", а след това бе и помощник на тима при десетата Шампионска лига. Той знае какво е да бъдеш лидер в "Реал", обяви Флорентино Перес пред медиите.

Самият Зидан бе придружаван на инзвънредната пресконференция от своята съпруга, както и двамата си синове. Той изрази своята огромна благодарност, че получава "честта" да води "най-големия отбор в света".

До момента той бе треньор на втория отбор на "Белия балет" - Реал Мадрид Кастия.
 


Флорентино Перес вече е изгонил 10 треньори за 12 сезона, в които е бил начело на "Реал" Мадрид, изчислиха мадридските медии.

По време на първия си период в отбора между 2000 и 2006 година, той се раздели с Висенте дел Боске, който донесе на състава 2 титли и 2 триумфа в Шампионската лига. Наследникът му Карлош Кейрош остана един сезон, а Хосе Антонио Камачо един месец. Гарсия Ремон се задържа 4 месеца, а след това дойде Вандерлей Люксембурго, а след него Лопес Каро.

При завръщането си през 2009-а на поста бе назначен Мануел Пелегрини, който след една кампания бе заменен от Жозе Моуриньо. Португалецът остана 3 години преди дойде Карло Анчелоти, задържал се два сезона. Бенитес пък остана едва половин година.

Иначе Перес отказа да отговаря на въпроси на журналисти при официалното обявяването на раздялата с Рафа, но се изказа много ласкаво за неговия наследник – Зинедин Зидан.

„През целия си живот той се е изправял пред големи предизвикателства и ги е преодолявал благодарение на своята отдаденост и талант“.

„Зинедин Зидан, от днес това е твоят стадион. Ти имаш пълната ни подкрепа и мога да те уверя, че феновете ще бъдат на страната на отбора всеки път. Гордея се, че ще бъдеш до мен, защото за теб думата „невъзможно“ не съществува“ заяви Перес.



Няма коментари:

Публикуване на коментар