Зима

Зима
Пролет

9 януари 2016 г.

Кой и защо уби Сашо Антов?

Дали в държавата България този път ще се разбере кой прати куршумите по един страхотен българин
 
63-годишният Александър Антов, който бе открит убит тази сутрин в гората над Бистрица, е един от българските индустриалци с реален голям бял бизнес.

Собственикът преживя голяма лична драма в края на 2015 г. и направи сериозен професионален пробив. В края на годината почина най-любимият му човек - съпругата му, с която почти 2 години и половина беше неотлъчно, заради тежко заболяване - тумор в главата. Мария си отиде през есента, а Сашо Антов до последно лично се грижеше за всяка нейна нужда - не допусна никого през тези 2 години любов, които двамата си дадоха.

"Толкова се обичаха с Мима, че тя вероятно си го е взела при себе си", плачеше една от близките им, която в часовете на изчезването му, не вярваше той да е посегнал на живота си.

Малко преди края на 2015 г., фирма "Агресия" подписа голям договор със световната марка "Армани". Това бе голям успех за компанията, която е една от най-модерните в България, шивашки фабрики. Колегите от екипа му често го питали защо дава толкова сериозни заплати на дизайнерите и на шивачите си. Недоумявали, когато услужвал често с пари на бизнесмени. Единственото изречение, с което Антов отговарял - "Имал съм, дал съм".

"Агресия" шиеше костюмите на почти всички български отбори за олимпиадите, на известни българи.

Антов беше, може би, най-скромният български бизнесмен. Отказваше да дава интервюта, не търсеше място в първите редове на работодателските и бизнес организации. Много дискретен. Човек, който никога не е поискал услуга от клиентите - някои от които имат сериозна власт в държавата. Това си казаха тази сутрин негови приятели, които бяха видели новината в "24 часа".

Близка семейна приятелка сподели как Антов искрено се радвал преди 20 години, когато е направил първите машини за козунаци в България, през всяка година, в която е разширявал компанията, или е създавал нов магазин на "Агресия" - "Той истински им се радваше, което не може да се опише с думи", казва жената.

"Антов е бял бизнесмен, не пере ничии пари, а с лично можене разшири невероятно бизнеса си. Единственото, което ми хрумва е, че някой много иска марката "Агресия" да я няма. Но това няма да стане, тъй като дъщеря му Мая от години е гърбът на Сашо в бизнеса", споделя известен архитект, близък приятел на Антов.

Въпросът е кой и защо. Дали в държавата България, в която по принцип поръчковите убийства не се разкриват, този път ще се разбере кой прати куршумите по един страхотен българин. 

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар