Зима

Зима
Пролет

12 януари 2016 г.

Хиляди протестираха в Лайпциг срещу бежанците

Според Татяна Фестерлинг посегателствата срещу жени в Кьолн са "сексуален джихад срещу жените" и "терористични атаки срещу германките - руси и бели жени"
 
Хиляди хора се събраха в Лайпциг по призива на антиислямското движение Легида - местния клон на Пегида, за да протестират срещу бежанския наплив в Германия, предаде Франс прес.

Значителни полицейски сили с водни оръдия държаха на разстояние демонстранти и контрадемонстранти под проливния дъжд в центъра на източния германски град.

Противниците на политиката на канцлера Ангела Меркел носеха лозунги "Ислям = терор", "Бежанците не са добре дошли" и плакати, на които трима мъже, въоръжени с ножове, преследват жена. Заедно с организаторите от Легида в Лайпциг бяха и представители на Пегида.

"Няма алтернатива - Меркел да си ходи!", каза пред протестиращите Татяна Фестерлинг (на снимката) от ръководството на Пегида, а множеството поде думите й: "Меркел да си ходи! Меркел да си ходи!" Фестерлинг нарече сексуалните посегателства срещу жени в Кьолн "сексуален джихад срещу жените" и "терористични атаки срещу германките - руси и бели жени".

Демонстрацията на Легида протече мирно, но в район, обитаван от анархисти и леви опозиционери, полицията разпръсна около 250 души от крайнодясна организация, които замеряли витрини с бомбички и камъни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар