Зима

Зима
Пролет

26 януари 2016 г.

Д-р Андрей Кехайов: Песимизъм е налегнал лекарите

"Правителството води лява политика по отношение на здравеопазването"
 
Това заяви експертът към Центъра за защита правата в здравеопазването д-р Стойчо Кацаров пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Според него подготвяната здравна реформа предвижда засилване ролята на държавата и на администрацията, както и пренасочване на ресурс към всички големи болници. Новият закон налага лимитиране на всяка една дейност в болничните заведения.

С оглед на това бившият зам.-министър заяви категорично, че резултатите за пациентите ще бъдат затруден достъп и по-лошо качество на медицинското обслужване.

В разговора се включи и президентът на Югоизточно европейския медицински форум и бивш председател на лекарския съюз - д-р Андрей Кехайов.

Той заяви, че е необходим дебат по проблемите в здравеопазването, които по думите му се трупат от години. Кехайов оцени поискания от БСП и ДПС вот на недоверие като възможност за нова политическа и социална дискусия.

"Няма прозрачност, защото не се водят съществени преговори", е мнението на Кехайов.

Според него намеренията на правителството за започване на реформата от 1 април са нереалистични, тъй като здравните институции не са подготвили всички изисквания за практическото прилагане на новите закони. "Песимизъм е налегнал лекарите", заключи той по темата.



Няма коментари:

Публикуване на коментар