Зима

Зима
Пролет

19 януари 2016 г.

"Ако не се затворят границите, Европа ще се окаже на колене"

Германският министър на транспорта Александър Добринт призова канцлера Ангел Меркел да се подготви за затварянето на границите.

„Това е моята настоятелна препоръка: трябва да се подготвим към това, че няма да избегнем затварянето на границите", заяви той пред вестник Munchner Merkur и изрази несъгласие с Меркел, според която тази мярка би застрашила европейския проект.
 

„Напротив! Ако не се затворят границите и ако се продължи в същия дух, Европа ще се окаже на колене", поясни министърът. 

Според него трябва да се изпрати ясен сигнал, че не всеки, който търси по-добър живот, може да дойде в Германия.
 

Добринт представлява Християнсоциалния съюз - младшият консервативен партньор на оглавявания от Меркел Християндемократичния съюз. 

Лидерът на ХСС Хорст Зеехофер, който е и премиер на икономически най-развитата провинция в страната Бавария, предупреди неотдавна Меркел със съд, ако не бъде възстановен редът по границата, уточнява РИА „Новости", цитирана от ИА КРООС.
 

В началото на годината политикът от германската провинция Бавария Петер Драйер изпрати автобус с 31 сирийски мигранти при федералния канцлер в Берлин, в знак на несъгласие с миграционната ѝ политика. Преди това той заяви, че ако Германия може да приеме милион бежанци, то неговият окръг Ландсхут трябва да приеме само 1800. Останалите Драйер обеща да качи в автобус и да ги прати право при Меркел.


Няма коментари:

Публикуване на коментар