Зима

Зима
Пролет

11 януари 2016 г.

Стивън Сегал получи сръбско гражданство

Указът за гражданството е подписан от сръбския премиер Александър Вучич
 
Стивън Сегал, американски актьор и музикант, от събота е гражданин на Сърбия, пише белградският вестник "Блиц".
 

"Сегал Стивън Фредерик, роден на 10 април 1952 г., в американския щат Мичиган, гражданин на САЩ, получава гражданство на Република Сърбия", пише в излезлия в събота държавен вестник. Указът за гражданството е подписан от сръбския премиер Александър Вучич.

Сегал пристигна в Сърбия преди няколко седмици в компанията на съпругата, сина и тъщата си. Той успя за няколко дни да се срещне с президента Томислав Николич и премиера Вучич. С кмета на Белград Синиша Мали той договори новогодишното участие на своя блус бенд и заедно с Лепа Брена посрещна Новата 2016 г.

Сегал бе в сръбската столица и в края на ноември като посланик на Фондацията "Изкуство, свобода, сила". Той посети приют за деца, заяви, че ще отвори школа за айкидо в Сърбия и проведе обучение на специалните части на министерството на вътрешните работи на Сърбия. На срещата с Вучич и Николич Сегал заяви, че ще направи всичко, за да рекламира по най-добър начин страната, която смята за своя нова родина.

"Сърбия преживя ужасна несправедливост в новата история, в САЩ все още съществуват предразсъдъци за сърбите и погрешни представи за събитията по време на деветдесетте години на миналия век", заяви Сегал. Той изрази желание да създаде филмова асоциация в Сърбия с цел да се привлекат инвестиции от филмовата индустрия.

"Икономиката в Сърбия отбелязва лек растеж за разлика от други европейски страни", заяви легендарният актьор, който очевидно се е сприятелил с държавното ръководство и по бързата процедура е получил сръбско гражданство, пише "Блиц".

Макар да владее карате и джудо, Сегал е известен като майстор на айкидото /черен пояс седми дан/, което показва в своите филми. Писател, продуцент, китарист и заместник-шериф, той се занимава с околната среда и е активист за правата на животните. Работил е като телохранител на много известни личности, а както се говори и за ЦРУ. Пее кънтри, реге и блус и свири с момчетата от бившата група "Мъди уотърс", отбелязва белградският вестник.

Няма коментари:

Публикуване на коментар