Зима

Зима
Пролет

28 януари 2016 г.

Висша мода Париж (галерия)

"Тялото на жената е израз на нейната сила"
 
Тази концепция развиват от Atelier Versace и то с формите на едни от най-известните модели в модната индустрия – Джоан Смолс, Роузи Хънтингтън-Уайтли, Лара Стоун и Джиджи Хадид.

Презентацията е енергична, чувствена и почита женското тяло в неговата най-върхова форма.

Определението на Донатела Версаче за предложенията се състои в простата сентенция „спортна висша мода“ и тематично се отнася към атлетичната линия на ревюто.

Силуетите започват със серия от костюми в две части с панталон и висока талия, които подчертават краката.

Късите горни части са с ясно изразени детайли от неонови ленти, а контрапункт на първата част от ревюто се явява втората, характеризираща се с дълги и мини официални рокли.

Блясъкът, като емблематичен за модната къща, е вплетен с елементи от богати инкрустации на камъни Swarovski – мотив, който присъства както върху сандалите, така и при обеците.

Друг спортен детайл са катарами със закопчаване и въжени детайли, преплетени в черни якета, които наподобяват защитна екипировка за катерене.

„Мислех си за жените в тяхната най-фокусирана и динамична визия... жените, които сами се подтикват до краен предел“, каза Донатела Версаче.

Всъщност всичко в колекцията напомня на точка на пречупване – от наситените нюанси на оранжево до разрезите, които показват женствените форми.

За да е завършено концептуално вдъхновението за спортна естетика, кройките се явяват своеобразно почитане на майсторството на изработка и високотехнологичното в съчетание с изисканото.




Tialoto.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар