Зима

Зима
Пролет

3 януари 2016 г.

Защо Мадам В. не потърси връзката между последния комунистически премиер и сегашния ни премиер?

Мислех да не се заяждам новогодишно, но ми писнаха медийни манипулации и то от страна на гъдулки в професията като Валерия Велева, която е по-известна като Мадам В. 

 
Търпях я предколедно да ми се разхожда из всички студиа по телевизиите и да коментира прословутата реч на Ахмед Доган от Сараите. Очевидно редакторите в повечето телевизии смятат, че щом Мадам В. е въртяла баници на Доган по пантофи и пеньоар, вече е станала достатъчно компетентна по всички въпроси. Превключвах каналите и така се спасих от Мадамвелевщината.

Но това се оказа временно. Приятели във фейсбук започнаха да ми споделят интервю на същата Мадам с бившия премиер от времето на Тодор Живков Георги Атанасов. Този „радетел“ за демокрация ми обясни във въпросното интервю, че достиженията на демокрацията у нас били неоспорими. После се изтъкна, че той бил свалил Живков и накрая препоръчва на Бойко Борисов да пипал със здрава ръка и наляво, и надясно.
 

По-уродливо интервю отдавна не бях чел. Неблагодарникът Георги Атанасов, който от комсомолски фюрер е издигнат от Живков до министър-председател, е един от кукловодите на прехода. И това май само Мадам В. не го знае или й е удобно да не го знае. 

Защо въпросната Мадам не попита този апологет на сегашния премиер какво свързва зет му Петър Терзиев с Цветелина Бориславова. Има ли нещо общо скандалният исландски милиардер Тор Бьорголфсон с „Балканфарма“ на зетко-Петко и със СИБанк, или по-скоро с 34% от акциите на банката. Сделката се случва непосредствено преди исландецът да обяви, че се е споразумял да изкупи изцяло частния собственик на БТК „Вива венчърс“, с което ще придобие и третия мобилен оператор в България – „Вивател“.

Целият този бизнес щурм на българска територия на Тор Бьорголфсон се случва по времето на управлението на НДСВ и тогавашният премиер Симеон Сакскобурготски. Тогава го свързват с лобито на юпитата и със съветника на царя Спас Русев.
 

По това време Бойко Борисов е главен секретар на МВР, а приятелката му Цветелина Бориславова държи в ръцете си наследената от Славчо Христов СИБанк. Според медийни разследвания именно Борислалова е помогнала на Тор Бьорголфсон да купи БТК с компесаторки. А преди това исландецът е и във фармацефтичния бизнес със зетя Петър Терзиев, докато в грами на чужди разузнавания тече информация, че „Булфарма“ бълва синтетична дрога от заводите в Дупница и Разград. Впрочем подробно разследване по случая през 2008 г. прави колежката Веселина Томова, което можете да намерите в архива на сайта „Афера“.
 

Защо Мадам В. не задава тези въпроси на Георги Атанасов? Защо не потърси връзката между последния комунистически премиер и сегашния ни премиер? Тя е толкова очеизвадна. Може би неслучайно сайтът на Мадам В. първи препечата новогодишното интервю на един друг медиен воайор Петьо Блъсков с Бойко Борисов. Помиярите трябва да се подкрепят, защото са отраснали в един кучкарник и един и същи господар ги е хранил.

Иво Димитров, Аfera.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар