Зима

Зима
Пролет

18 януари 2016 г.

Скандал в тениса - водещи играчи уреждали мачове

Победители от Големия Шлем също са участвали в схемите
 
Грандиозен скандал се задава в тениса, след като Би Би Си разпространи новината, че водещи играчи, в това число и победители в турнирите от Големия шлем, са заподозрени в уреждане на мачове и всичко това е продължавало 10 години.

Би Би Си, както и американската интернет-компания Buzz Feed News, са получили достъп до резултатите от разследването на Асоциацията на тенисистите-професионалисти (АТР). Въпросното разследване е стартирало още през 2007-а година.

Би Би Си има данни, че престъпни организации на територията на Русия, а също така и в Италия - в северната част на страната и на остров Сицилия, които са спечелили стотици хиляди английски лири от залагания на мачове, за които се предполага, че са били договорени.

По информация на Buzz Feed News, три от тях са се провеждали през лятото в Лондон.

Така към 2008-а година са излезли на повърхността 28 имена на състезатели, които са били замесени в уреждането на мачове, но дейността им до момента не е била разгласена, нито пък допълнително разследвана или да се вземат някакви мерки.

От Би Би Си допълват, че разполагат с имената на заподозрените, но те няма да бъдат разгласявани, тъй като вината им към момента не е доказана. През 2015-а година около 50 подозрителни мача от високите нива на тениса са били обект на сериозна финансова активност в букмейкърските сайтове и кантори.

Няма коментари:

Публикуване на коментар