Зима

Зима
Пролет

23 януари 2016 г.

Как да имаш приятел с привилегии и да не развалиш всичко?

Дръжте романтиката далеч от забавлението, а забавлението далеч от връзката

Когато нещо е прекалено хубаво, за да е истина, то често се оказва, че не е истина. 


Няма как да правиш секс с някого, да си приятел с него и всичко да не пропадне в един момент. 

Винаги обаче има една малка статистическа грешка, дори в най-сигурните неща, и в случая тази грешка се проявява при едва 6 процента от хората, които имат така модерните днес взаимоотношения, сочат проучвания. 

Как обаче да влезем в тези 6 процента и да не разсипем всичко, когато имаме така наречения приятел с привилегии, а именно човек, към когото не изпитваме чувства, а правим с него страхотен секс и му имаме доверие? 

Има няколко прости правила, които трябва да спазваме, като не правим компромис с нито едно от тях. 

На първо място трябва да сте наясно, че срещата ви започва и свършва само и единствено със секс.

Всякакво споделяне, гушкане, носене на храна в леглото и ред други нежности предполагат, че нещата стават по-сериозни. Цифрите сочат, че 91% от този тип връзки завършват пагубно, тъй като единият от партньорите се е влюбил в другия, а той не е отвърнал на чувствата му. 


70% от мъжете пък са били крайно наранени от отказа и след това са се затворили в себе си за дълъг период от време. За сметка на това жените бързо са се преориентирали към друг приятел с привилегии.
 

Приятелството с привилегии на теория звучи като най-доброто и от двете думи – и от приятелството и от привилегиите, но винаги завършва като нежелана драма и задължително има наранени чувства.
 

За да се избегнат нежеланите последствия, „партньорите“ трябва да са изключително внимателни. В момента, в който започнат да изпитват чувства, всичко трябва да спре.

Ключът е да се опитат да приемат, че всичко това е една краткотрайна ситуация и няма да са с този човек цял живот и друго много важно нещо е да бъдат честни един с друг. Не е честно например да изоставите партньора си, когато сте си намерили по-добър приятел с привилегии, без значение колко небрежни са били вашите взаимоотношения. 


Най-добрият начин да се запазят чисти отношенията и съответно сексът да е на желаното ниво е и двамата души да знаят какво искат и какво очакват.

Кратките разговори помагат значително. Не трябва обаче да се задълбочават. Някои мъжете имат неприятния навик да изпадат в дълги обяснения, а жените съответно да разбират избирателно и да се хващат за най-удобната думата.

В никакъв случай не трябва да има ревност когато партньора ви си има сериозен приятел или приятелка. Ревността е за официалната половинка. Приятелят с привилегии няма тази привилегия. Той е като любовник, който не ти прави подаръци и не очаква и изисква от теб нищо друго, освен страстен секс и дискретност. Именно и най-успешните връзки от този сорт са, когато и двамата „приятели“ имат сериозни връзки.

Без постове в социалните мрежи и без любовни песнички по стените, е друго от условията, за да влезем в заветните 6 процента, които имат успешна неангажираща връзка с приятел. Без подаръци, без срещи или каквото и да е, което може да предположи нещо повече от секс.

Използвайте контрацептиви, защото нищо не може да провали крехката ви сексуална връзка по-добре от една бременност или някоя венерическа досада, за която официалният партньор да разбере по възможно най-неприятния начин.

Доставяйте си взаимно удоволствие, защото както мъжът, така и жената не прави секс, само за да задоволи останалия. Идеята на този тип връзки е и двамата да са доволни. Ако си любовница, ще правиш секс с користна цел, а именно подаръци, издигане в работата или по-добър социален статус, но когато го правиш с приятел с привилегии се очаква, че и той ще се почувства привилегирован и задоволен. 


Трябва да има реципрочност. Някои хора наистина са изморени от това да чуват: „Ела у нас“ или „Възбуден/а съм“, всеки път, когато приятелят или приятелката му с привилегии иска секс. Нещата трябва да стават, когато и двамата имат такова желание, защото сексът с приятел с привилегии не е истинска връзка, а е по-скоро уговорени предварително отношения, в които и двете страни трябва да си получат своето.

Поставяйте граници, защото не е нужно партньорът ви да знае за всичките ви ангажименти, срещи и дори хобита. Това е запазена територия за истинските връзки. Сексът без обвързване не предполага тази информация да се знае от приятеля ви с привилегии. Запомнете, че ситуацията (правенето на страстен секс) е временно явление и не бива да свиквате прекалено много с този човек.

Забавлявайте се, оставете романтиката е друго много важно правило, за да запазите отношенията си такива, каквито е била първоначалната им идея да бъдат. Дръжте романтиката далеч от забавлението, а забавлението далеч от връзката. 


Звучи много сложно, но ако успеете да достигнете до тези висоти на отношенията, то сексът и стабилността на връзката със сигурност са гарантирани.
 


"Монитор"

Няма коментари:

Публикуване на коментар