Зима

Зима
Пролет

5 февруари 2016 г.

Българи в Лондон: Гласуваш за Б.Б., виждаш Пеевски в Огледалото (видео)

Това не са му ибрикчиите и измекярите от долнопробната гювендийска измет, наречена "дръжки на микрофони"

Ненадмината трансцедентна прелест (Джон Ланчестър), пардон и прочие, грееше, ех, в мрачния фейс на българския премиер Бойко Борисов, когато по време на срещата му с българи в Лондон, го попитаха дали вижда Делян Пеевски, когато се погледне в огледалото, а публиката изригна в аплодисменти и възгласи "браво". 

Смъртоносен въпрос. Десетка на десетката. Снайперистите знаят защо...

"Г-н Борисов, честитя новия министър на образованието, който беше избран по изключително интересен начин – с негласната подкрепа на стария златен пръст и ДПС.

Искам да ви попитам по повод в статията в "Шпигел": дали имахте шанс да я прочетете? За всичко, което се случва последните години, свързано с господин Пеевски, за когото ние не говорим. (Борисов размахва отрицателно пръст от трибуната слушайки въпроса).

Искам да ви попитам: когато четете неговите медии, потребявате неговите бизнеси – ваши или, как да ги нарека, общи на всички… "Шпигел", интересно, значи „огледало“ на немски … Искам да ви попитам започнахте ли да виждате в огледалото, когато се погледнете, Пеевски?"

Бойко Борисов се сгъна в този момент. Смали се. На път беше да си тръгне от залата в посолството. Едно беше нужно - българинът, който му обясняваше какво означава "spiegel" на български, трябваше да се вживее в ролята на Георги Коритаров, да речем, задаващ многократно и настойчиво един и същ въпрос. Ама и това стигна. Севдалина Арнаудова не знаеше къде се намира в този момент.

Отровният хилеж за "потребяването на вашите общи бизнеси" вкара в кататонична паника Б.Б. Фейсът му беше на уплашен и гузен нотабил, който едва издържа мъчението да се изправи срещу българи, които не са загубили куража и достойнството си, българи, които не са зависими от гербаджийско-депесарски кадровици.


"Не. Това категорично не е вярно. Категорично. Първо, ще ви дам един конкретен пример, борбата на правителството срещу контрабандата...".

Имаме питане. Защо Бойко Борисов започва да отговаря за борбата на правителството срещу контрабандата, когато го пипат за това дали вижда Делян Пеевски, когато се погледне в огледалото? Защо?

Столетия наред цветът на контрабандата в Англия са подправките. От сливането на "Соупърс Лейн Пепърърс" с "Чийп Спайсърс" през 1345 до появата на сос "Устър" на пазара през 1868 г. английските кулинарни традиции заформят всевъзможни комбинации на сладкото със солено-киселото. Някой е изкушил Б.Б. с "Устър" преди срещата...

Възмрачното изражение на лицето на Бойко Борисов най-добре отговори на въпроса на българина в посолството, който го попита за Делян Пеевски. Това е само част от картинката в "Огледалото", както се нарича един претенциозен текст на Ахмед Доган, правещ "Баце" на мармалад в него. Всеки, който е гласувал за Бойко Борисов, вижда своя "Делян Пеевски" в огледалото на собствената си съвест. Ако я има, апропо.

Шамарът, който изплющя българинът, задал въпроса за Делян Пеевски, е потресаващ. Аплодисментите и одобрителните възгласи говореха сами за себе си. Бойко Борисов си го получи. Това не са му ибрикчиите и измекярите от долнопробната гювендийска измет, наречена "дръжки на микрофони". Това не беше и заклета комплексирана провинциалистка като танте Меркел, потупваща го снизходително по рамото. Всекиму неговото.

"Sof Ma`ase Be Mahshava Tekkila" (Краят на задачата е в предварителното обмисляне), редят старозаветните пророци. Очеизвадно е, че такива като Даниел Митов, Константин Димитров и Севдалина Арнаудова лошо са обмислили задачката с пиар-упражнението, превърнало се в катастрофа за Бойко Борисов.

Лондон все още е в Европа, пардон за гавраджийската гаргара. "Европа е гробище, където лежат скъпи покойници.", реди Иван Карамазов. 


"Огледалото" е за "европейците", които гласуват за Бойко Борисов, а сетне виждат Делян Пеевски в собственото си отражение. Толкова.
 Пълен запис на срещата на Бойко Борисов с българската общност в Англия

bgsniper.com  

Няма коментари:

Публикуване на коментар