Зима

Зима
Пролет

13 февруари 2016 г.

Държавата - на блондинките

В деня, в който след близо месец опити успях да си пусна телевизора, светът засече гравитационните вълни.

Тези две открития ще променят хода на историята, ще осветлят черните дупки на науката и... абе, много са важни за физиката. И за психиката също.

Защо един месец не успявах да хвана нито една програма ли? Онзи ден направих важно откритие - за да хваща един приемник каквито и да било вълни от ефира, трябва да му боднеш някъде поне една антена.

Не ми се смейте, на мен ми трябваха около 30 дни наблюдения и размисъл, за да стигна до този извод. А учените от един век дебнат техните вълни, за да чуят как две черни дупки “им говорят”.

Като искам да отбележа – аз моето откритие си го направих сам-сама в хола. А онези са 900 души народ, които разполагат с лазерна интерферометрична лаборатория и 1 милиард за харчене. На мен някой да ми даде 1 милиард, па ги търсете после по черните дупки. Ма на, сама си се оправям, на една заплата карам.

Животът е несправедлив към мен. И към Калин Терзийски също.

Чудя се аз на тия американци какво толкова са се кумили и 100 години подслушват Космоса, ми не са повикали нашите момчета. Веднага щяха да чуят и това, което им трябва, но и онова, което не трябва.

Да направят няколко записа, да ги турят на дузина флашки... и в Щатите има президентски избори, и там ще потрябват такива неща.

Да знаеш тайните на черните дупки – били те космически или комунистически, ехеее, с това не президентски избори ще спечелиш, ми и светът ще завладееш.

Доналд Тръмп къде блее, не знам. Ама нали и той е блондинка, до месец-два ще се сети и ще прати полиция в лабораторията. Че те тия гравитационни вълни не бяха ли измислени от оня чужденец и бежанец Айнщайн?

Аре бе, бежанци ще ни дават на нас наклон, пък бил той и космически. Аз на мястото на Тръмп веднага вдигам една ограда пред гравитационните вълни и да не си и помислят да влязат в САЩ. А са се приближили, а сме ги гръмнали.

Аз и нашите управляващи ще посъветвам да сторят същото. Ние нали си имаме премиер, гравитационни вълни не ни трябват. Нашият премиер определя и времето, и пространството, че и колко е часът казва. Само дето забравя да посочи коя година сме и си се въртим в кръг, като по мои изчисления сме все още в средата на ХIХ век. Ето, турците пак ще бесят Левски.

Само дето сегашният Левски е с турско име. Както казва моята приятелка Роси – също блондинка: Съвсем ни объркахте бе, каква излезе тя сега, пустите турци станали московци, а московците – патриоти...

Тоя живот не е лесен за блондинките, казвам ви. Непрекъснато ни обърквате. Човек колкото повече знае, толкова повече се обърква. Киркегор го е казал във фейсбук. Ето сега и тия гравитационните вълни.

Щели били да променят и физиката, и химията, и астрономията, и астрологията... Аз от химия и астрономия и преди не разбирах, така че каквото и да им променят, няма даже и да забележа. Физиката пък може да ми барнат тук-таме, ама зодията не си я давам, честно да ви кажа. Овен с асцедент Везни, колежката смята, че съм съвършена. И домът ми е където трябва, и слънцето, и луната...

А сега някакви си вълни ще разбъркат работата и аз като Доган няма да знам кой съм – лъв ли съм, овен ли съм, или обикновено агне за курбан. Най-лошо за един човек е да не знае коя зодия е. Подхождаш ли си с партньора, детето слуша ли те, върви ли ти математиката... как ще ги разбираме тия неща от тук нататък, ако коригират астрологията?

Ако аз довчера съм била Овен, а той Козирог, а днес сме вече Риба и Скорпион? Ми то това си е развод!!! Не знам, според мен Бойко наистина трябва да се намеси и освен колко е часът, да каже и коя зодия е всеки един отделен гражданин на републиката. Нали държавата ще ни раздава имейли? Ами на всеки с мейла да му дадат и по една зодия. ЕГН, @ и зодиакален знак още в кръщелното. Ред трябва, арийски! Дайте ни на нас с Доналд Тръмп думата и ще ви оправим. Ами държава е това, не е черна дупка някаква близкоизточна. 


Държавата - на блондинките!


Лола Монтескьо, "24 часа"

Няма коментари:

Публикуване на коментар