Зима

Зима
Пролет

3 февруари 2016 г.

Canal+ ще излъчи повторно филм за събитията в Украйна през 2014 г.

Филмът-разследване на режисьора Пол Морейра бе излъчен във Франция в понеделник, въпреки молбите на Киев той да не бъде показван
 
Френската телевизия Canal+ ще излъчи повторно филма „Маските на революцията“, който разказва за събитията в Украйна през 2014 г., предаде РИА Новости.

Информацията за повторението на документалния филм е публикувана в програмата на телевизията за 8 февруари.

Филмът-разследване на режисьора Пол Морейра бе излъчен във Франция в понеделник, въпреки молбите на Киев той да не бъде показван. В края на януари украинското посолство във Франция предложи на Canal+ да преразгледа решението си за излъчване на филма.

Документалният филм представлява специално разследване на събитията в Украйна през „революционната“ 2014 г. Авторът проследява в хронологичен ред събитията от протестите на Майдана до трагедията в Дома на профсъюзите в Одеса.

Филмът е базиран на разкази на очевидци, настроени както националистически, така и проруски. Немалко внимание в разследването е отделено и на влиянието на САЩ върху събитията в страната и по-конкретно на посещенията в Украйна на бившия директор на ЦРУ Дейвид Петреус и заместника на държавния секретар на САЩ Виктория Нюланд.

След излъчването на филма в понеделник потребители в социалните мрежи на практика единодушно го подкрепиха. Френскоговорящите зрители подчертаха професионализма и обективността на автора на „Маските на революцията“.



ИА КРООС

Няма коментари:

Публикуване на коментар