Зима

Зима
Пролет

3 февруари 2016 г.

Volkswagen показа най-достъпния си модел

Седанът Ameo излиза на пазара на Индия още тази година

Достъпният седан на Volkswagen, който вече няколко пъти видяхме на тийзър изображения, се появи под прожекторите на индийското изложение Auto Expo.

Автомобилът ще се продава най-напред в Индия, като реално е разработен именно за този пазар, където достъпните седани са много добре продавани. Основните му конкуренти ще бъдат Maruti Suzuki, Ford Dzire, Tata Zest, Honda Amaze и Hyundai XCent.

Ameo използва поостарялата платформа PQ25, позната от предишното Polo. Всъщност седанът е заел редица компоненти от компактния хечбек, което е позволило калкулирането на възможно най-ниска цена. Към момента обаче тя не е известна.

Дизайнът на Ameo не е особено впечатляващ, но все пак демонстрира някои елементи от новите модели на Volkswagen. Салонът изглежда приятно, като е решен в два цвята, оборудван е с многофункционален волан, подлакътник, климатроник, дисплеи на арматурното табло и на конзолата и др.

Списъкът с опции също е доста богат и включва самозатъмняващо се вътрешно огледало, аудиосистема с Bluetooth свързаност, автоматични чистачки, паркинг сензори, хладилна жабка, камера за обратно виждане и др.

В Индия моделът ще се предлага с избор от два двигателя - бензинов и дизелов. Базовият е 1,2-литров атмосферен с три цилиндъра и се оборудва с ръчна кутия с 5 степени. Дизеловата опция е 1,5-литров агрегат, който може да бъде снабден и със 7-степенна автоматична DSG трансмисия.

Ameo ще се появи в Индия през втората половина на 2016 година. Все още не е ясно дали седанът ще се предлага и на други пазари./Аutomedia.bg


Няма коментари:

Публикуване на коментар