Зима

Зима
Пролет

21 март 2016 г.

Великобритания ще загуби 1 млн. работни места и 100 млрд. паунда при Brеxit

Дори при най-добрия сценарий това ще предизвика сериозен шок за британската икономика
 
Вот за излизане на Великобритания от Европейския съюз може да струва на националната икономика 100 млрд. британски лири (145 млрд. долара) и 950 000 работни места до 2020 година. 

Това сочи изследване, изготвено за Конфедерацията на британските индустриалци CBI, предаде Ройтерс.

Евентуален Brexit ще доведе до сериозен шок за британската икономика независимо от търговските споразумения, които страната успее да договори с европейските партньори, отбелязва организацията.

"Този анализ много ясно показва защо напускането на Европейския съюз ще бъде истински удар за жизнения стандарт, работните места и растежа", заяви генералният директор на конфедерацията Каролин Феърбеърн.

Средствата, които ще бъдат спестени от намаляването на вноските в европейския бюджет и регулациите, са силно засенчени от негативните последици за търговията и инвестициите. Дори при най-добрия сценарий това ще предизвика сериозен шок за британската икономика, допълва Феърбеърн.

Конфедерацията на британските индустриалци, която заявява, че ще се застъпва за оставане на Великобритания в ЕС, е критикувана от привържениците на отделянето, според които бизнесът е разделен по този въпрос.


Няма коментари:

Публикуване на коментар