Зима

Зима
Пролет

10 март 2016 г.

Спряха поръчка на ТЕЦ "Марица-изток 2"

Поръчката е стартирана през юни 2014 г. без обявена прогнозна стойност
 
Енергийният министър Теменужка Петкова прекрати поръчката на ТЕЦ "Марица-изток 2" за изграждане на външна ограда, съобщиха от пресцентъра на министерството. 

По-рано министър-председателят Бойко Борисов съобщи, че е възложена проверка по поръчката.

Предметът на договора включва - външна физическа ограда, главен команден и контролен център, преустройство на административни офиси и други.

Поръчката е стартирана през юни 2014 г. без обявена прогнозна стойност. Въз основа на нея е сключено рамково споразумение, в което също липсва прогнозна стойност, което е предпоставка за възлагането на дейности без лимит.

На 28 януари 2016 г. е сключен договор по рамковото споразумение на стойност 29 280 900 лв. без ДДС. ТЕЦ 2 реализира загуба за 2015 г. и към момента има недостиг на финансови средства за регулярно разплащане с доставчици и контрагенти.

В този смисъл възлагането на подобни дейности към този момент и при тези условия е неоправдано, посочват от министерството.

Агенцията за държавна финансова инспекция в момента извършва проверка в държавното дружество. Обект на проверка е и законосъобразността на проведената през юни 2014 г. поръчка.


Няма коментари:

Публикуване на коментар