Зима

Зима
Пролет

27 март 2016 г.

Ангел Джамбазки: Брюксел е европейската столица на мюсюлманския радикализъм

„Понеже европейците станаха твърде мързеливи, спокойни и лениви в битността си, живеейки сравнително добре на фона на останалия свят, забравиха, че войната може да бъде и на тяхната улица.
 
Затова, сега, когато я виждат, не разбират какво им се случва и отказват да приемат реалността. Ангела Меркел изпълнява шаблонно поведение и никой не очаква нещо друго от нея". 

Това каза пред "Нова телевизия" евродепутатът Ангел Джамбазки, който беше в Брюксел по време на атентатите.

„Брюксел е европейската столица на мюсюлманския радикализъм. Фактически е невъзможно да накараш хора, които са твърде различни, да пеят „Одата на радостта", коментира Джамбазки.


„Белгийската държава не се пази, защото не може, а защото няма политическо решение това да се прави. Решението е чисто политическо. Това е тяхната политическа отговорност", добави той.

„Не можеш с плюшени мечета да се бориш срещу човек с автомат. Белгия е с най-слабо разузнаване. Техните офицери не влизат в кварталите им, за да не ги набият. Скептичен съм, че може да има Единно европейско разузнаване", каза още евродепутатът.

На въпрос дали Европа ще се разпадне, той отговори: „Европейският съюз като такъв ще трябва да се промени. Той трябва да се превърне в съюз от държави, които пазят общите си граници".

Ангел Джамбазки

Няма коментари:

Публикуване на коментар