Зима

Зима
Пролет

2 март 2016 г.

Война Радан Кънев - Петър Москов

Кънев събира привърженици с подмяна на структури на ДСБ в страната

Тъмносиня война с неизвестен край се вихри между най-знаковите фигури в ДСБ - Радан Кънев и Петър Москов. 


Въпреки твърденията на доктора отцепник от партията майка, че с лидера са в прекрасни отношения и продължават да пият бира заедно, действията им показват обратното.

Сини политици разказаха пред „Всеки ден", че Кънев обикаля ударно страната и подменя партийните структури, за да спечели достатъчно поддръжници за Конгреса на 13 март, които да застанат зад него и решението му да се излиза в опозиция. Шефът на реформаторите зарибявал свои хора за представители на форума, за да спечели партията на своя страна. Петър Москов обаче също не пропускал срещи с редови тъмносини, за да ги убеждава в своята кауза - „нищо не можем да направим, ако сме извън властта".

Здравният шеф искал да завоюва сърцата на тъмносините, пределно наясно, че след министерстването ще се завърне в ДСБ, но с риск да бъде вече г-н Никой. Нахъсването му намирало добра почва, защото в тъмносините редици назрявал бунт срещу Радан. Много от десебарите никак не били щастливи от мерака на шефа си отново да тръгнат по трънливия път извън властта и отново да ги изтика в кьошето на политиката. 


Уморени от престоя в опозиция повече от десетилетие, костовисти били по-склонни да подкрепят Петър Москов за лидер, каквито настроения зреят в партията от няколко месеца. Идеите на здравния министър, който предпочете да напусне зам.-шефското кресло в партията, за да остане във властта, им допадали повече, защото им дава шанс да са в центъра на политиката, а не изтикани в ъгъла.

Другият лагер обаче ненавиждал Москов и го смятали за предател, загърбил каузата на ДСБ заради министерския пост. Твърди се, че даже майката на Москов - бившият културен министър в кабинета на ОДС Емма Москова, била толкова разочарована от постъпката на сина си, че спряла да разговаря с него. 


В същото време отношенията между Радан и Петър са зациклили във фазата на скрита ненавист, а времената, когато Радан възторжено пишеше: „Горд съм, че те познавам, док!", са безвъзвратно отминали.
 

При една истинска битка между Петър Москов и Радан Кънев за лидерския пост в ДСБ не е ясно кой ще спечели - всичко ще стане ясно на 13 март, когато тъмносините партийци ще трябва да се изяснят най-после - подкрепят ли лидера си да излязат в опозиция или ще се разцепят и ще предпочетат агитката на Москов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар