Зима

Зима
Пролет

21 март 2016 г.

По назначенията им ще ги познаете

Скандалите между ГЕРБ и ДСБ

От изявлението на група депутати от ГЕРБ срещу двойственото отношение на ДСБ към управлението - хем да са в опозиция, хем да имат представители във властта, могат да се направят поне два важни извода.

Първо, в ГЕРБ очевидно имат нарисувана много ясна карта на властта с политическия произход и подробности за личните и семейни връзки на хората от различни етажи на държавното управление. Да оставим настрана, че събирането и обобщаването на такава информация прилича на работа, свършена от кварталния милиционер.

Това показва как ГЕРБ основно гледат на управлението на страната - не през политики и идеи, за които биха могли да спорят с ДСБ, а най-вече през кадрите.

На второ място обаче, споменаването на партийните назначения може да има позитивен ефект, ако ДСБ отвърне на огъня и разкъса омертата за тях да се мълчи. А за ГЕРБ може да се каже много, тъй като на практика няма държавно предприятие, в което партията да не е назначила партиен активист - цели общински ръководства на управляващата партия са в бордове на държавни фирми, например в енергетиката.

Подобна информация всъщност е от доста голям обществен интерес и не е ли по-добре да се знае кой е кум и кой сват на хората от властта, докато са в нея, а не когато излязат? Или трябва да се принудят да останат?



Capital.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар