Лято

Лято

28 март 2016 г.

Сдружението на футболните привърженици против президента и БХК

"Там, където президентът Росен Плевнелиев получава награди, за нас няма смисъл да ходим"

Сдружението на футболните привърженици в България отказа участие на европейския фенски турнир в украинския град Лвов, който се провежда всяка година. 

Българският отбор е шампион на Европа по футбол за запалянковци в последните три години, но тази година ще пропусне надпреварата. Решението е взето на 26 март, събота, по време на Общото събрание на сдружението, проведено в Пловдив.

"Там, където президентът Росен Плевнелиев получава награди, за нас няма смисъл да ходим", аргументират решението си футболните привърженици.

"Взехме решение да не участваме тази година поради следните причини. И през трите години бяха получени забележки за "крайно десни" прояви на българските участници и за твърде сериозното отношение към представянето си, защото "турнирът бил само за забавление". За българските състезатели-фенове отношението няма как да не е сериозно, щом се играе с фланелки на българския национален отбор и се свири химна на България пред българското знаме", се чете в позицията на сдружението.

"Войната в Украйна превръща всяко спортно събитие в пропаганда на политиката на управляващите сили, които влошиха драматично положението на украинските граждани, включително и на многобройното българско население, а това прави невъзможно нашето участие. Жалко за украинските патриоти, които не разбраха за какво ги използват", смятат още футболните привърженици.

Те съобщават още, че сдружението започва "непримирима борба срещу антибългарската и противодържавна организация - Български хелзински комитет".

"Въпросното псевдо НПО има дейно участие в очернянето на Николай Йовев и останалите следствени момчета от Сандански, дейно защитава престъпния цигански клан Рашкови и се бори за връщането му в Катуница, номинира за "Човек на годината" убиеца на левскаря от Южна дивизия Андрей Монов, а в последно време тормози и един доблестен мъж от Ямбол – Динко Вълев, който взе да защитава нашата Родина от нашественици", се чете още в позицията на футболните привърженици у нас.

Сдружението изразява морална подкрепа за Динко Вълев от Ямбол и изразява готовност да организира поход до граничните райони на България, за да му помогне.


Няма коментари:

Публикуване на коментар