Зима

Зима
Пролет

7 март 2016 г.

Да те глобяват за това, че не вярваш на депутатите?

Петдесет лева глоба ако не гласувам? Ами накарайте ме!

50 лева глоба и три месеца без помощи - подобна мярка за всеки, който не отиде да гласува, подготвят депутатите. 


Проектът е изготвен и е приет на първо четене по предложение на Патриотичния фронт.

"Задължителното гласуване ще легитимира едно управление и ще повиши ангажираността на хората към процеса. Това задължение ще ги направи по-отговорни към подобно решение", заяви Валери Симеонов.

Аз лично нямам нищо напротив задължителното гласуване, ако това е мярка с която да се борим срещу платеният вот. Но господа депутати, господин Симеонов, да ме глобявате е доста нагло!

Ще ви кажа защо? Защото вие искате да ме глобите за това, че не сте си свършили работата!

Да не гласувам е също въпрос на избор! Ами, просто няма за кого - "и едните и другите сте маскари". Вместо да ме глобявате, свършете си работата! Като не си свършите работата върнете субсидията, с която всички ние ви храним отново от нашите данъци!  Привлечете ме, накарайте ме да намеря смисъл в политиката Ви. Не ме санкционирайте защото не ви вярвам. Не можете да ме санкционирате за това, че не ви харесвам, нито вас нито всички 240, назначени от мен с моя глас в народното събрание, хранещи се от моите данъци, купуващи си коли, апартаменти, вдигащи си заплатата с парите на всички българи, които сме ви гласували доверие. Това, че не гласувам, означава, че не желая да ви дам възможност да осребрите моя вот за сладката държавна субсидия. Аз ви наказвам, че ме лишавате от право на избор.  Не гласувам защото просто няма за кого! Сега искате да ме накажете, че не ви вярвам, и ще ме глобявате?

Господа депутати, негласуването е гласуване с „въздържал се“, защото нямам избор.

Вие в парламента също гласувате „въздържал се“ понякога нали? Избирателят отдавна няма избор, защото сте едни и същи вече 26 години. Сменете си политиката. Дръжте си на обещанията. Мислете за хората, които ви избират. Не мислете за новите си коли, костюми, и сладката държавна субсидия, която с този нов закон искате да направите още по-голяма, принуждавайки хората да гласуват под страх от глоба.  Създавайте възможности! Това е вашата работа! За това гласуваме, или не гласуваме за вас!

Ние сме суверена! Аз съм суверена! И ако не гласуваме, то значи не си вършите работата добре! Вината е ваша! Аз ви нямам доверие! За това ви уволняваме на избори! Не можете да ни глобявате, за това, че не работите качествено! Не можете да търсите вината в нас, и да ни санкционирате за това, че не вършите нищо, за да спечелите доверието на избирателя! Този закон ще ви помогне да купувате още повече гласове сред "маргиналите", както ги наричате господин Симеонов. Ще плашите тези маргинали, че ако не гласуват, ще ги глобят или ще им спрат помощите...и ще ги търгувате обяснявайки им колко по-добре е да вземат 50 лв. за гласа си вместо да платят глоба.

И за финал - помислете за тези хора, които изпълняват служебните си задължения на друго място (командировка) - например  журналистите, които отразяват вас?

Помислете за хората, които в деня на изборите им се налага да правят други по-важни неща от това да ви осигурят субсидия, защото все пак е почивен ден, и никой няма право да се разпорежда със свободното време на хората, особено когато цяла седмица са работили, за да си платят парното, тока, вашите заплати и данъците?

Помислете за тези, които работят в почивните си дни, защото вие депутатите сте ги докарали дотам?

Те как ще гласуват, ще се глобяваме ли?

И накрая направете така, че гласуването да е лесно, да не е нужно да знаем 3 месеца преди датата на изборите къде ще съм, или няма да съм, и чак тогава мислете още как да ни съдерете кожата, която вече и без това е на привършване заради вашата лакомия!






Цветан Фиков, No-comment.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар