Зима

Зима
Пролет

31 март 2016 г.

Бюро по труда за комунисти „Бойко Борисов“

Всички на копанката, с пълна уста не се протестира...
 
Бившият шеф на Агенцията за приватизацията от Виденово време Калин Митрев беше назначен от правителството на Бойко Борисов за български представител в Европейската банка за възстановяване и развитие. 

За трети път. Доказаният агент на Държавна сигурност е ценен кадър. Твърди се, че годишната заплата за тази позиция е около 170 000 евро.

Освен сам по себе си ценен кадър, Митрев е и съпруг на Ирина Бокова – друг ценен кадър. Нея десноцентристът Борисов подкрепи за шеф на ЮНЕСКО и за генерален секретар на ООН.

Правителството ни е дясно, но действа като бюро по труда за комунисти и доказани милиционери. Лявата Мая Манолова беше уредена като омбудсман.

Провалилият се като министър на икономиката при Виденов и при Станишев Румен Овчаров – оставен в борда на „Лукойл Нефтохим“.

И това е само върхът. Това, което се вижда.

По министерства и агенции бъка от комунисти и ченгета.

Във външното министерство например. В комисията, която има задачата да лансира кандидатурата на Бокова за генерален секретар, от 16 души 9 са милиционери. А и Николай Младенов (десноцентрист), Кристиян Вигенин (левоцентрист) и Даниел Митов (десноцентрист) се кълняха, че ще изчистят Външно от ченгета и доносници.

Изобщо играта е все в центъра. А в центъра са все БКП и ДС.

По другите министерства също е като на кино. Милиционер, роднина, комунист, милиционер, роднина, комунист.

ГЕРБ дойде на власт за втори път с ясното послание, че ще разкара турците и комунистите от властта. Как ги разкарва, се вижда.

А пък патерицата Реформаторски блок получи немалко гласове като допълнителна гаранция, че основното задание – изгонването на номенклатурата – ще бъде изпълнено.

Ядец. В Реформаторския блок бъка от комунисти – биографично и манталитетно, най-често и двете заедно. Реформаторите се оказаха по-истински комунисти от ментетата от ГЕРБ.

Всички заедно упражняват властта по комунистически, в най-добрите традиции на късния социализъм. Всички на копанката, с пълна уста не се протестира.

Ояла се и самозабравила се върхушка.

Сега ясно ли е защо сме все така. Или да го нарисувам.



Георги Даскалов,  Ekipnews.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар