Зима

Зима
Пролет

30 март 2016 г.

Volkswagen тества новия си флагман

Phideon вече бе показан по време на автосалона в Женева
 
 Снимки на тестови прототип на новия седан на Volkswagen, носещ името Phideon, бяха публикувани от китайското издание Auto iFeng.

Phideon вече бе показан по време на автосалона в Женева, но все още не е дебютирал на основния си пазар - Китай. Това ще стане в края на април, като продажбите в страната ще стартират през септември. В случай на пазарен успех, през 2017 г. Phideon ще се появи и в Европа.

На първо време автомобилът, който ще замести спрения от производство Phaeton, ще се предлага с 3,0-литров бензинов турбо мотор с 300 к.с, както и с 2,0-литров, отново бензинов, турбо двигател с 4 цилиндъра, развиващ 250 к.с. За европейската версия обаче агрегатите ще бъдат различни.

Дължината на Volkswagen Phideon е 5050 мм, височината – 1480 мм, а разстоянието между двете оси надхвърля 3000 мм. За седана е предвидена система за задвижване на четирите колела 4Motion, адаптивно пневматично окачване с 5 режима, система за кръгов обзор, проекционен дисплей и адаптивен круиз-контрол.

Цените на новия флагман на Volkswagen ще стартират от 50 000 щатски долара. По този начин Phideom ще се окаже по-скъп от Passat.



Automedia.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар