Зима

Зима
Пролет

12 април 2016 г.

Смешни страшки за герои без опашки

Това, което имаме днес като армия е като по Швейк. Нищо, че Борисов я кънграчулейтва...
 
 Премиерът Бойко Борисов похвали днес българската армия, че била толкоз боеспособна, че можела да пази морските ни граници и без помощта на НАТО.

Борисов направи логическото съждение на база кратък престой в Бургаския залив, по време на който една фрегата, едно гранично-полицейско корабче, един хеликоптер и два моторни катера си играеха на учение. Превенция срещу мигрантски натиск по море.

Предвид очебийния факт на липсващ мигрантски натиск, това е същата демонстрация на мускули, каквато бяха и ученията по границата – пак на военни и полицаи.

Страната ни се справя изключително добре в охраната на границите срещу нелегално преминаване на мигранти, каза Борисов. Така си е – хващат ги чак като си излизат, или край/в София.

Но, стъпил на „Дръзки“, дегизиран като „морски вълк“, Борисов възседна патрЕотичната вълна – колко е боеспособна армията ни и как „момчетата“-доброволци по границата, дето тръшкат по някой измършавял бежанец, не вършат нищо лошо, стига да не превишават права и правомощия. Разбирай, да не оставят синини и да не утрепят някой без да искат, не от лошотия…

Бойко Борисов на Дръзки

През март 2011 година същата тая фрегата „Дръзки“ – иначе белгийски военен кораб втора употреба, се разходи по вода до бреговете на Либия. Така София показа колко лоялен член на НАТО е. Разходката струваше по 1.5 милиона лева на месец, а корабът се ремонтираше и по пътя.

Иначе едно време в българската армия имало един торпедоносец „Дръзки“, който на 7 ноември 1912 година остава във военната ни морска история с победата над турския крайцер „Хамидие“.

Онази морска победа отпреди век е била за друга армия. Това, което имаме днес като армия е като по Швейк. Нищо, че Борисов я кънграчулейтва.



 Ureport.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар