Зима

Зима
Пролет

12 април 2016 г.

Ново игрище по европроект се разпадна за седмица

Открито само преди броени дни игрище в Стара Загора вече се разпада.
 
Това установи репортерска проверка на Радио Стара Загора.

Футболната площадка се намира на ул. „12-ти пехотен полк“ №6 и е един от 36-те обекта изградени или рехабилитирани по „Проект зелена  и достъпна градска среда за жителите на Стара Загора“. За тях общо са похарчени 13 млн. 395 хил. 117 лв. и 64 ст. От които 11 385 хил. лева са по оперативна програма „Регионално развитие“, а 2 милиона е съфинансирането от Община Стара Загора.

Седмица след откриването му, голяма част от металните пана, от които е направена оградата, вече са по земята, а други са на път да паднат, застрашавайки децата, които играят вътре. За да се избегне инцидент, хората са проявили изобретателност и са завързали с връв някои от металните панели.
 

Теренът не е хоризонтално изпълнен и не е отводнен. Затова и първият дъжд е напълнил площадката с вода. Липсва възможност за отводняване. Настилката също вече е нарушена на много места.
 

"Не само на игрището на ул. „12-ти пехотен полк“ № 6, но и на други обекти са констатирани дефекти", коментира установените нередности ръководителят на проекта и началник на отдел “Инвестиции и управление на проекти” в Община Стара Загора Милена Димитрова.

„Извършваме непрекъснато огледи и пишем писма и протоколи. В рамките на договорите с изпълнителите по проекта има възможност да се констатират дефектите и в срок, указан от нас, те са длъжни да ги отстранят“, заяви Димитрова пред радио Стара Загора.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар