Зима

Зима
Пролет

1 април 2016 г.

И Вие ли работите за жълти стотинки?

Омръзна ли Ви?

Честит първи април, драги читатели… За съжаление сега няма да ви кажем типичната за деня шега. Макар че ни се иска да Ви излъжем, но не можем, защото дори и в Деня на шегата, трябва да кажем истината.

Днес агенция АП излезе с информация, че в Източна Европа минималната работна заплата е най-ниска за ЕС. Е, сега сетете се коя страна води тази класация. Да, ние…. Българите  получават най-ниската работна заплата от 215 евро, следвана от трите балтийски републики (Литва, Латвия и Естония), където тя варира между 290 и 390 евро. Но в тези страни и цените на живот са по-ниски от средното за ЕС, цитира „Фокус“.

На свой-ред най-високата минимална заплата е тази в Люксембург. Тя е 1923 евро – почти девет пъти по-висока от тази в България.

Поредно дъно удряме, но ние като че ли сме свикнали. В България просто нещата няма да се оправят скоро. Питаме, нашите скъпи управници: Толкова ли е трудно да живеем нормално? Да се грижите за нас, обикновените хора, толкова ли е трудно?

Скъпи депутати, искате ли да живеете Вие с 460 лева? Да видим, дали ще можете да изкарате и 3 дни? Жестоко се съмняваме…. На Вас само джобните са седмица са толкова.

Най-бедната страна в ЕС е България. Знаем, че това ти е известно, драги ми читателю. Но, колкото и пъти да го повтаряме, все ще е малко. Но, за съжаление, никой от тях не чува, или поне се правят, че не чуват.

Защо става така? Може би защото постоянно теглим дългове, като последният беше през март от 4 млрд. евро. Така, само да напомним, че тези пари са за покриване на стари задължение, които ще ги плащаме, ние и нашите деца… Ако въобще останат в България.

Там е и другият проблем… Емиграцията, която се засилва с всеки изминал ден. Замислете се, колко Ваши приятели са си хванали куфарчето и са заминали, за да търсят по-добър живот? Знаете ли, че данните са страховити, дори и официалните, които всички знаем, че са умишлено завишени. Те показват, че населението на България за 2015 година е около 6,3 млн. души. Сериозно ли? Не вярвайте, българите сме не повече от около 4 млн. души (без малцинствата).

Ето, защо бягаме… Защото България е прединфарктно състояние. Всички цени вървят нагоре? Сметките са големи, а взимаме по 460 лева. Кое по-напред да платим, тока, водата или наема. И колкото и да смятаме, все не стигат…  Това е трагедията, и тя е огромна, повярвате…

А, за пенсионерите има ли смисъл да говорим… каквото и да кажем, все ще е малко както и пенсиите им…  Знаете ли, че нашите родители ще взимат дори по-малко от сегашните пенсионери? Има ли смисъл да коментираме…

Толкова много има за писане, че няма да ни стигне мястото на листа…  За, съжаление, все чакаме да дойдат поредните спасители, а накрая се оказва, че властта е в ръцете на поредния лъжец, поредния Ивайло. Но, такива си ги избираме…

Работи за 460 лева и си „натискай парцалите“, защото по-добро време няма да настъпи… Но, замълчи сърце и почвай да работиш за милата родина.

 

No-comment.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар