Зима

Зима
Пролет

5 април 2016 г.

Стюардеси по бельо вдигат пазарния дял на авиокомпания

„Наслади се на летенето" е мотото на „ВиетДжет"
 
Виетнамска бизнесдама ще стане първата милиардерка в родната си страна, след като въведе в частната авиокомпания „ВиетДжет" бельото като работна униформа на стюардесите. 

Знойните красавици привлякоха огромен интерес, заради което местата за самолетите на компанията се изчерпват рекордно бързо.

„Наслади се на летенето" е мотото на „ВиетДжет", която само за няколко години, благодарение на полуголите стюардеси, успя да спечели 30% пазарен дял в авиосектора във Виетнам. Освен на живо, клиентите могат да плакнат очи с красивите служителки и да развинтват фантазиите си и в горещия календар, който авикомпанията прави всяка година. От ръководството споделят, че нямат нищо против да ги наричат с „онези с голите стюардеси", стига клиентите да са доволни.

Очаква се скоро частната компания да стане публично дружество, което ще налее в сметката на създателката му Нгуен Ти Пуонг около 1,37 милиарда долара. В момента 45-годишната дама притежава 90% от компанията, както и дялови участия в няколко курорта и други големи компании. Тя е направила първия си милион на 21-годишна възраст, продавайки факс машини и латексови костюми, докато учела финанси в Москва. Досега обаче заветният милиард убягваше на Нгуен.

Докато във виетнамската авиокомпания стюардесите с усмивка ходят на работа по бельо, служителки на френската авиокомпания „Ер Франс" побесняха от наредба, според която трябва ходят забрадени по време на полетите от Париж до иранската столица Техеран. Броени седмици преди възобновяването на полетите до Ислямската република ръководството на компанията издало заповед още след излитането жените в екипажа да покриват косите си с кърпи. 


Заради това профсъюзите настояха полетите до Иран да бъдат на доброволни начала за служителките. На свой ред ръководството на „Ер Франс" се оправда с това, че и други авиокомпании също са били принудени да забраждат стюардесите си при полети до Иран, а и там пазарът е много голям и обещаващ. 

„Толерантността и уважението към традициите на страните, в които оперираме, са част от фирмените ценности", допълниха още шефовете.

Полетите до Иран бяха прекъснати преди осем години заради санкциите, наложени на Техеран относно ядрената му програма.


ИА КРООС

Няма коментари:

Публикуване на коментар