Зима

Зима
Пролет

6 април 2016 г.

От "Мосак Фонсека" обявиха, че са жертва на вътрешна хакерска атака за #PanamaPapers

Рамон Фонсека: Имейли на компанията бяха извадени от контекста и тълкувани погрешно
 
Панамският адвокат Рамон Фонсека, от чиято кантора "Мосак Фонсека" изтекоха 11,5 милиона документи за укриване на пари от богати и влиятелни хора по света, заяви, че фирмата му е станала жертва на вътрешна хакерска атака и че е подал жалба в прокуратурата, предаде Ройтерс.

Рамон Фонсека, един от партньорите основатели на "Мосак Фонсека", специализирана в създаване на офшорни компании, не е нарушавала законите и всичките й операции са законни, каза Фонсека пред Ройтерс. 


"Фирмата никога не е унищожавала никакви документи, нито е помагала на някого да укрива доходи, да не плаща данъци или да пере пари", продължи Рамон Фонсека.

"Имейли на компанията, част от които бяха публикувани в разследването на Международния консорциум на разследващите журналисти с участието и на други медии, бяха извадени от контекста и тълкувани погрешно", каза панамският адвокат.

Изтеклите над 11,5 милиона документи предизвикаха възмущение по цял свят с разкритията как богатите и влиятелни хора могат да укриват парите си и да избягват плащане на данъци, докато много хора страдат от лишения и строги мерки за икономии, посочва Ройтерс.


Няма коментари:

Публикуване на коментар