Зима

Зима
Пролет

12 май 2016 г.

Новите комсомолци

Освен че са досадни, ако не ги биеш и гониш, те ще те спамят и убеждават в каузите си до смърт...
 
Те са агресивни групи, по интереси, всяка група със своя идеология, своя идея за по-добър свят.

Те знаят как ще постигнат съвършеното общество.

Комсомолец е обратното на пънкар. Група по интереси е обратното на свободен човек.

Има няколко групи беснеещи НК, нови комсомолци, които се държат като наказателен кодекс. Освен че са досадни, ако не ги биеш и гониш, те ще те спамят и убеждават в каузите си до смърт. Което не беше присъщо дори за фашистките и комунистическите младежки организации.

Първи в списъка са американските комсомолци. Те се борят срещу руския империализъм. Още не са станали нелегални, но имат своите "акции", които днес се наричат флашмоб. И някой ден, от акция на акция - ще вземат властта.
 

Американските комсомолци не се борят против войната по принцип, като едни хипита, а се борят само срещу руската заплаха от война. Тяхната борба обаче се изразява в това да се борят с паметници и цветя. Меката група се бори с цветята, оставени от бабите им пред паметника на Съветската армия, разхвърля ги и спори с кретените от Бригадирското движение, които нито са им на годините, нито са им на чекиите, защото поколението на Бригадирското движение е на много по-малко чекии - мастурбацията тогава, на бригадите, беше забранена.

Днес не е забранена и новите комсомолци разхвърлят цветята и получават идеологически оргазъм, досущ като на партийно събрание едно време.

Силоваците на американските комсомолци са тия дето боядисват паметници. Агресивно и вкусно за медиите. В боядисването на паметници има много метафори. Основната е, че новите комсомолци искат да ни пробутат нови герои, като не се охарчват много за чугун и постаменти. На мястото на Альоша - капитан Америка. Но Альоша има свои кости по хълмовете с руски паметник. А капитан Америка е анимация. Анимацията трудно воюва с турците, даже няма такива филмчета.

Истината е, че всеки комсомолец, във всяка епоха си обяснява света простичко, така както са му го обяснили. Примерно преди бяхме бедни и потиснати заради американския империализъм, а днес сме бедни и изостанали заради руската агресия.
 

Понякога си мисля, че това е едно и също плашило, българско производството – плашило, което оправдава политическия мързел и липсата на характер в управляващата партия, нейните комсомолци и нейната държава.

Втори по опасност са веганите. Те са привидно миролюбиви, но тяхната борба е зловеща. Веганите изскачат в личния ти живот, в магазина, на улицата и те наричат "убиец", само защото си тръгнал да си купуваш наденица. Никой не се замисля - откъде веганите знаят, че съм тръгнал за наденица? Имат своя нелегална организация ли, конспирация ли - но знаят всичко.

Познавам хора, които постъпват с веганите, както едно време се постъпваше с най-разгорещените комсомолци. Едно време, като те срещне разгорещен комсомолец, хората и те се правеха на разгорещени комсомолци - защото комсомолците докладваха, където трябва. Сега и веганите се държат все едно и те докладват, където трябва. "Убиец!" крещят те - а ти си тръгнал просто за наденица. Като разберат, че си тръгнал за наденица става още по-страшно – викат, че си масов убиец, защото в наденицата имало повече от едно животно или животински вид.

Никога обаче не съм видял вегани да крещят "убиец" на човек, който реже глава на друг човек.
 

Има такива хора наоколо, режат човешки глави, но за тях веганите мълчат. А ние се притесняваме - кой точно е убиец, тия с рязаните глави - или ние с наденицата. И избягваме разговори с вегани. Или поне избягваме посещения в ресторанти като Сръбска скара и Стекхаус. Ще ни видят, ще говорят после.

Третите нови комсомолци са гейовете. Те дори имат манифестация. Те са така добре организирани, че правят и чаровни народни съдилища върху не-гейове.
 

За тях не е добре да пиша, защото те ме съдят и затова - сещайте се сами.

Само ще кажа, не издържам да не споделя: на конкурса Мистър България да се яви гей е човешко право. Но ако в журито всички са гей - това е авторитаризъм, пълзящ. Мога да кажа още, но ме е страх от новите комсомолци, защото гейовете не са просто нови комсомолци. Те са хунвейбини на промяната и ударни групи на тяхната борба, която нямаше нужда да провеждат - ми ние, не-гейовете, просто се предадохме без бой. Все пак ставаше дума за един по добър свят, нали?!

Много хубав свят си направихме - нема що. Едни викат - махай цветята, други викат - махай направо паметника, трети крещят "убиец" в месарницата, а последните те съдят за фейлетон. 


И тоя свят само новите комсомолци го направиха. Все по-хубав става света и все по-братски се държат хората. 


Мартин Карбовски, Lentata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар