Зима

Зима
Пролет

16 май 2016 г.

Българската история – интересна и достъпна

Луксозно илюстровано издание излиза на 19-и май

Българската история, но представена интересно и достъпно, може да открием в албума "България – памет и чест".

В луксозното илюстровано издание има 120 позиции, които малчуганите ще откриват, за да залепят върху тях съответстващите на историческите факти и обекти цветни стикери.

„След като дори от МОН определят учебното съдържанието като тежко, на моменти дори скучно, с много теория и малко практика, ние осъзнахме необходимостта от създаването на практически, занимателен, увлекателен и атрактивен инструмент, чрез който най-малките ученици да изследват историята, посредством творчество и забавление” – заявиха инициаторите на проекта.

Занимателните книжки отговарят на 30-те теми, застъпени в албума „България – памет и чест”. Първата книжка, озаглавена „Вяра и език”, ще излезе на 19-ти май.

Основната цел на проекта е, чрез представянето на отделни факти, събития и личности от славната българска история, да събуди любопитство към българското у най-малките. Това ще се осъществи под формата на игра, творчество и ангажираност. Проектът предвижда издаването на 30 книжки за оцветяване.

Авторските рисунки в него са дело на младите художнички Лена Старибратова и Петра Вълчева, завършили специалност „Стенопис”. Те са разработили над 300 илюстрации.

Всяка книжка съдържа десет картинки за оцветяване със сюжети, личности и бележити сцени от българската история. Всяка седмица най-малките последователи на Христо Ботев, Васил Левски, Светите братя Кирил и Методий, Райна Княгиня и други български герои, ще получават подарък към всяка книжка за оцветяване – 6 стикера, чиито места ще търсят в специалното издание от 140 страници.

Албумът с твърди корици, озаглавен „България – памет и чест” е разработен от екип историци, оглавен от Захарин Захариев, магистър по история, бакалавър по философия и специалист по история на България. В луксозното издание „България – памет и чест” българската история е илюстрирана от редица снимки, а описанието на събитията и фактите е на достъпен за подрастващите език.

Дизайнът и обработката са дело на именития фотограф Борис Карпузов, основател на студио Рефлекс 1. "България – памет и чест" няма да бъде поредният клиширан учебник в ръцете на нашите деца. Това е забавно и занимателно четиво, чрез което българчетата да се докоснат до родната история, изучавайки я чрез игра и творчество.


Няма коментари:

Публикуване на коментар