Зима

Зима
Пролет

31 май 2016 г.

Б. Димитров: Борисов е готов за президент

"От въпросите в референдума, който Слави Трифонов инициира, си личи, че не е подготвен за политиката"
 
"Бойко Борисов е един от хората, готови за президент", заяви директорът на Националния исторически музей Божидар Димитров. 

Близкият до премиера историк посочи и себе си като подготвен за поста. За държавен глава подготвен бил и бившият служебен премиер и посланик в Рим Марин Райков, каза още Димитров пред столичен сайт.

„Слави Трифонов има огромна популярност. Признавам, че той е рядко явление в шоубизнеса. Той може да ентусиазира 100 000 чалгаджии и същевременно 100 000 патриоти, пеейки има революционни възрожденски песни не по-зле отколкото чалгата. Но от въпросите в референдума, който той инициира, си личи, че не е подготвен за политиката", коментира Димитров.

Идеята на Трифонов да намали депутатите от 240 на 120 няма да доведе качествени хора във властта, твърди той. „Единствената полза от такова намаление, ако има такава, ще бъде известна икономия за държавния бюджет. При тази система на управление дали са 240, или 120 негодниците, както той ги нарича, е без никакво значение".

Същото важало и за въпросите, свързани с избирането на областни полицейски началници.
 

„По начина, по който се организират подобни избори в България, нищо чудно да видим Митьо Очите да управлява Областната дирекция на полицията в Бургас след известно време", посочи още Димитров.


Няма коментари:

Публикуване на коментар