Зима

Зима
Пролет

14 юни 2016 г.

Очи, Крави, Телета са гордостта на България, сълзите в очите на обикновените хора няма кой да види

Коя е държавата,  в която за мафиот полагат повече здравни грижи, отколкото за хиляди други, също спешно нуждаещи се?

Познахте от първи опит - България.

За пореден път стана ясно, че в отечеството ни нелюбезно само мутрите и престъпниците получават пълен пакет защита и грижи от държавата.

Днес под грижите на цялото Здравно министерство и лекарският елит на нацията е Митьо Очите. Лечението му възлиза на 3 000 лева на ден, като медиите съвестно ни информират за здравословното му състояние по часове, за да ни вдъхнат сякаш надежда, че се прави всичко възможно Митьо да бъде върнат към живота в Подземния свят. 


Простреляният бос се радва на по-голям медиен интерес и от европейското по футбол. „24 часа” държи рекорда с около 40 публикации за Митьо Очите. „Труд” е по петите му.

Докато медиите треперят за здравето на Очите, а полицай дежури до болничното му легло, хиляди българи умират или са на път, защото не могат да платят и 30 лева на ден престой в болница. Или защото са пребити, осакатени, изнасилени, ограбени и убити от представители на контингента, в който се подвизава и Димитър Желязков. 


Стотици други се преселват в отвъдното заради закъсняла линейка, неправилна диагноза, отказ от лечение или размотаване по отделения и клиники. В техните очи отдавна няма кой да погледне. Цялата държава само Митьо гледа.

Дано се оправи човекът, за да има време да се покае и изкупи греховете си, но засиленото внимание към него засилва чувството на обреченост на хиляди българи, които никога няма да се усетят важни  и значими за държавата.

Въпреки изразеното възмущение по форумите, че Митьо Очите не е по-важен от бруталните изстъпления по селата на ромски банди, медиите се правят на ударени и продължават на навират в очите трагедията, сполетяла морския подземен бос. Днес той е най-важният човек  в държавата, а за Между редовете.сом продължава да  е важно мнението на обикновените хора по казуса „Наркомясто или паркомясто”.

Валери Станков: Сигурен съм, че, ако Митю Очите умре, ще бъде погребан с държавни почести. Хранените му хора в Народното събрание, премиерът Бойко Борисов, цялото правителствено войнство, президентството, както и ратаите на Митю в Общинските съвети на Бургас, Несебър и Поморие ще подготвят подобаващо държавно погребение с 21 топовни салюта, цветя, венци с черни лентички, които първите ни държавни мъже и жени ще оправят с траурен поклон, зареян в Нищото поглед и с разтреперани пръсти пред ковчега. И – тъй като приживе около Митю Очите доста се гърмя по повод и без повод, в тъжния за Родината ден няма как да се мине без караул и военни почести, като за целта ковчегът с Митю Очите ще бъде обвит в националното знаме. Съвсем естествено, президентът Росен Плевнелиев ще обяви тридневен национален траур. В дните на траур ще се проведат пищни траурни мероприятия, ще се внесат изменения в телевизионните и радио- програми, ще бъдат отменени концертите на Азис, Жана Бергендорф, Веско Маринов, Де две, Любо, Килата, Криско, Глория, Софи и другите човекоподобни, ще паднат рекламите на белото прахче за пране Савекс, което адски прилича на белото в пералнята на Митю; ще се спуснат наполовина държавните флагове на сградите и съоръженията на органите на държавната власт, на органите на местното самоуправление, на държавните предприятия, учреждения и организации по цялата територия на държавата и дипломатическите учреждения зад граница, както и ще се отменят развлекателни мероприятия и спортни състезания. При такава височайша смърт задължително се спазват изискванията на държавния церемониал и протокол при провеждане на траурните мероприятия. За 27 години демократичен „преход” към не знам кво си, за първи път виждам държавната машина на милата ми Татковина по този начин да изпраща в отвъдното човек от своите подземия. Което означава, че днешните властници просто са гробарите на съвременна България.

Ежко-Бежко: Трябва да се грижим за националните герои. Очи, крави, телета и останалата фауна са гордостта на България.

Sashka47: Бил здравно осигурен и от „парко мястото“ веднага свикаха консилиум от специалисти, сакън, да не се изгуби черния гологан. А мен не ме оперираха, докато не платих 4,100лв., въпреки спешността от операция на раздробена колянна става. И аз съм здравно осигурена и внасям данъци върху доходите си, а може би това ми е грешката? А гробокопачът на децата ще плати ли изобщо за лечението си, или ще мине в графа колега или приятел?


Няма коментари:

Публикуване на коментар