Зима

Зима
Пролет

8 юни 2016 г.

Полицията в Украйна отказа да защитава гей парада в Киев

Полицаите смятат, че гей парадът може да предизвика негативна реакция сред жителите на украинската столица и да добави към сепаратистите хиляди доброволци от Киев и западните части на Украйна

 Киевски полицаи съобщиха на пресконференция, че не възнамеряват „да изпълняват престъпните заповеди на ръководството“ и да защитават планирания гей парад в украинската столица, предаде РИА Новости.

„Позицията на ръководството на Националната полиция по въпроса с гей парада е пристрастна <…> Ние, служителите на Национална полиция, отказваме да изпълняваме престъпните заповеди на ръководителите – да бием патриотите, които се обявяват против парада“, написаха полицаите във „Фейсбук“.

Те смятат, че гей парадът може да предизвика негативна реакция сред жителите на украинската столица и да „добави към сепаратистите хиляди доброволци от Киев и западните части на Украйна“.

Полицаите уточняват, че им се е наложило да проведат пресконференция на улицата пред сградата на главното управление на Националната полиция, тъй като всички водещи пресцентрове са отказали да им предоставят платформа за изява.

Гей парадът в Киев е планиран за 12 юни, но жителите на града вече са събрали над 10 хил. подписа в петиция против провеждането на мероприятието.


ИА КРООС

Няма коментари:

Публикуване на коментар