Зима

Зима
Пролет

11 юни 2016 г.

Безпристрастно за "стабилността" или как успешно да се изложим пред чужденците

Тези дни се наложи да помогна на новинарския екип на една световна телевизия, която отразява "туристическата стабилност" в България.
 
Колегите нямат отношение към страната ни - нито добро, нито лошо. Никакво, което на журналистически език би трябвало да означава "обективно". 

Лишен от емоции ви предлагам няколко техни заключения за ситуацията у нас:
 

- как българският министър-председател, свързан, както със силовите групировки в началото на прехода, така и с МВР (в средата на прехода, ако приемем, че той изобщо ще има някога край?!) няма информация за структурите на организираната престъпност в страната, техните прегрупирания, "вътрешни движения", конфликти, преразпределение на наркобизнес, проституция и т.н.?

- как един български град години наред печели титлата за "най-добър град за живеене в България" при положение, че не асфалта, цветята по улиците и инфраструктурата са единствените показатели за "добро място за живеене", а на първо място е сигурността! (за два дни колегите от световната телевизия получиха и записаха над 10 доказателства за терор, системен рекет и комбина между полиция - мафия в Бургас)
 

- колко безпомощна трябва да е една национална полиция, която не може да се справи с отдавна известни тартори на престъпния бизнес на територията на един град и област (колегите записаха също така доказателства за покровителство "отгоре" на въпросните мутри)

- за какво говори определението на министър - председателя на една държава, член на Европейския съюз, че престрелка в известен курорт в началото на туристическия сезон е "махленска свада с битов привкус"?
 

- има ли връзка между местните патриоти и политици с престъпни групи от региона?
Колегите от световната медия, която има милионна аудитория по целия свят, не се интересуваха от пикочния мехур, зетя, сватя, преливането на кръв и състоянието на един престъпник, а събираха факти и доказателства, анализираха ги, за да разкажат на зрителите си какво се случва с една европейска държава в преход….



Георги Тошев, Фейсбук

Няма коментари:

Публикуване на коментар