Зима

Зима
Пролет

17 юни 2016 г.

Ако на Борисов не му трябва война, на някого трябва ли му?

По принцип неправилно зададен въпрос предполага неправилен отговор.
 
 Понякога обаче се случва обратното. 

Защото отговор от рода „Не ми трябва война в Черно море“ подсказва, че има опасност от точно от такава! Тук дори не се налага да разсъждаваме на тема има ли наистина реална опасност, или няма!

Защото въпросът, зададен на Бойко Борисов,  е не “Искате ли да участвате във война заедно с Румъния, Турция и Украйна?“, а „Искате ли участие в създаването на общ флот заедно с Румъния, Турция и Украйна?“.

Ако Борисов беше казал: “Не ми трябва общ флот“, тогава посланието щеше да бъде съвсем различно и най-малкото щеше да подскаже, че Той (с главно Т) не вижда никаква опасност в Черно море.

Смешното в случая е, че дори  не може да се говори за прословутото деление на „фили“ и „фоби“ – всъщност свидетели  сме на пореден пример от страна на Бойко Борисов за некомпетентност в първо лице единствено число.

В крайна сметка кашата, забъркана от Борисов, става нелепа просто, защото след неправилен отговор възниква нов неправилен въпрос! Тези, които правят предложението на Бойко Борисов, да не би пък случайно да имат необходимост от война?

Ако попитаме премиерите на Румъния, Турция и Украйна, как ли ще отговорят?



 Тони Стефанов, Glasove.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар