Зима

Зима
Пролет

6 юни 2016 г.

Александер Гауланд определи Меркел като "канцлер-диктатор"

Гауланд обвини големите германски партии, че водят политика на човешко нашествие
 
Лидер на крайната десница в Германия нарече канцлера Ангела Меркел "диктатор", който иска "да замени германския народ" с мигранти, предаде Франс прес, като цитира в. "Франкфуртер алгемайне цайтунг".

Александер Гауланд, заместник-председател на германската партия Алтернатива за Германия обвини канцлера по време на митинг в малък град край Берлин, че в момента трансформира радикално аспекта на страната с прекалено гъвката си политика по въпроса за предоставяне на убежище. Той определи Меркел като "канцлер-диктатор" и беше аплодиран бурно от присъстващите на митинга.

Гауланд обвини големите германски партии, че водят политика на човешко нашествие и че се опитват да заменят прогресивно германците с хора, дошли от четирите краища на света.

На митинга, кадри от който бяха качени в YouTube, се вижда, че 75-годишният Гауланд чете плакат, държан от активист, на който пише: Днес ние сме толерантни, а утре ще бъдем чужденци в нашата собствена страна. Този лозунг е използван и от германската Националдемократическа партия.

В последно време Гауланд се открои с критични изказвания срещу футболисти от чужд произход в германския национален отбор. Той например каза, че никой не би искал да има за съсед Жером Боатенг, чийто баща е от Гана. Гауланд каза също така, че националният отбор не е вече германски в класическия смисъл на понятието.

Александер Гауланд

Няма коментари:

Публикуване на коментар