Зима

Зима
Пролет

10 юни 2016 г.

ЛГБТ персонажи в детските филмчета. Как така?

Когато утре заведете детето на кино и Батман има мъжко гадже, да знаете, че това не е изненада...
 
Лесно. С натиск. 

Все по-очевиден става този натиск на международно ниво от страна на ЛГБТ общността – да се вкарат хомосексуални персонажи в анимациите за деца.

Изискването се налага особено силно към продукцията на Дисни и, както е тръгнало, няма да има особена съпротива, а накрая световното студио ще се принуди да вкара принцеси-лесбийки и Супермен-гей.

Тези стремления на ЛГБТ общността би следвало да провокират много етични въпроси относно възпитанието и консервативните ценности на света. Но засега това не се случва.

Не се забелязва и особен уплах от фактите, които ви предлагаме днес.

А те са просто поредица от възможни лесбийки двойки сред любимите детски героини.

Може би ви се струва безобидно и като шега. Но, когато утре заведете детето на кино и Батман има мъжко гадже, да знаете, че това не е изненада.

И, че е късно да не ви харесва.

А ето и още факти:

Анимационната героиня Елза от „Замръзналото кралство” е обект на социални кампании да се даде на принцесата „приятелка” в продължението на филмчето.

Движението #GiveElsaAGirlfriend  (Дайте на Елза гадже момиче) дори спечели одобрението на Идина Менцел – гласът на Елза, която казва: „Мисля, че е страхотно. Дисни трябва да последва тази идея. Ще им кажа да помислят”.

Отделно, ЛГБТИ общността съзря хомосексуален персонаж в тийзъра на филмчето „Търсенето на Дори”.

Артистът Исая Стивънс, пък взел месеца на ЛГБТ общността (юни месец всяка година) присърце и избрал 12 принцеси на Дисни и тяхната идеална половинка от същия пол.

 Елза и Тиана

Lentata.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар