Зима

Зима
Пролет

26 юни 2016 г.

Под небето на Тоскана (галерия)

Вълшебна земя, благословена от гения на природата и на човешката ръка...
 
Територия на изкуството с хилядолетна история и незабравим пейзаж.

Измежду лозя и маслинени гори са се сгушили селца и чифлици, замъци и вили с високи зидове. 

Градове, накацали по хълмовете, стени, останали от градовете на етруските, кипарисови дървета.  

Казват, че Тоскана е вълшебна земя, благословена от гения на природата и на човешката ръка. 

Представете си само картината, която Бог и човек векове наред със старание, понякога с артистична припряност са сътворили - редици от лози, сякаш спрели в маршова крачка по китните хълмове, оградени от тънката върволица от тъмните кипариси, криволичещи песъчливи пътища, отвеждащи пътника до керемидено - червените стени на стопанства и обрасли с мъх стени на замъци, симетрични хълмове, заобиколени от градове, сякаш многомерна репродукция на една и съща сграда. 

Всеки къс земя е бил грижливо обработван с идеята - да тя бъде все по-щедра с плодовете си и все по- пленителна  с красотата си.

Тоскана съблазнява с аромата на вино, красива природа и неповторима архитектура, която ви следва неотлъчно на всяка крачка - от малките градчета до величествената Флоренция. 

Няколко внушителни дворци са били построени за Медичите от епохата на Ренесанса и запазвайки някогашния си блясък, днес служат за романтичен декор на сватбени тържества. 

Градове като Флоренция, Сиена, Тоскана и Пиза заедно  с по-малки градове като Лука, Кортона и Арезо или средновековни градчета като Сан Джиминяно с известните кули или Пиенца блестят като истински диаманти в сърцето на пасторалния пейзаж на наоколо.


Idi.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар