Зима

Зима
Пролет

16 юни 2016 г.

Геят ще спаси света

Свийте знамената и разтурете завинаги парадите си, ако не искате да развалите всичко хубаво

Като едното нищо Геят може да спаси света и да получи естествено уважение. Че дори и да намери място в следващото издание на Библията - стига да поиска, и е дълбоко вътре. 


Но както винаги проблемът е, че Той/Тя/То не знаят какво точно искат. А е нужен само малко честен житейски цинизъм и всичко ще се нареди.

Нужна е и реална самопреценка – че от този свят не можете да изисквате наготово обожание. Обещаваме ви обаче достатъчно човешки респект, обещаваме децата ни да ви споменават в молитвите си преди вечеря. Но нали се сещате – първо, трябва да направите нещо за тяхната вечеря. И второ, те да разберат, че точно вие сте го направили. Как обаче ще го научат, след като го криете като първата си гей връзка от родителите си.

Никой няма полза да вярва в безподобни глупости, че в недрата на колективната гей душевност се е зародила потребност от себеизява чрез самоцелна показност. А още по-малко някой има време и желание да се занимава с вас, да ви слуша къде емоционално ви боли и къде психологически ви сърби.

Че на всичкото отгоре да търпи натяквания как не ви разбира достатъчно добре.

Наистина ли мислите, че на някого му е притрябвало да ви разбира. Наистина ли смятате, че може да го изисквате. И наистина ли вярвате, че ви се полага по право заради едната сексуалност.

Нека не се обиждаме, но вие започнахте първи. Държите се с нас като със слепи глупци, които трябва да се правят, че не виждат какво стои зад парадите ви. Че зад тях няма и грам спонтанност, няма истинска кауза, няма реален проблем. Вместо това има кухи лозунги, писани със съмнителните пари на неправителствени организации със съмнителна дейност и получаващи съмнителна подкрепа от чужди посолства. Има проект, има цели на проекта, има донори, има отчитане на проекта. Има пито-платено, а можеше да има поне щипка божественост.

Можеше вместо да се представяте като жертви на абстрактната хомофобия, да се превърнете в жертващи се за хетеросексуалното човечество, което продължава да живее по моделите от памтивека. Не се опивайте да го промените, не му се присмивайте, че е побъркано от конспирации. Обяснете му го човешки, цинично, но честно – че ако ви няма, светът е загубен.

Че ако вие живеете по същия модел, че ако се плодите със същата скорост – съвсем скоро буквално ще си ходим по главите. Преди това обаче ще сме си извадили очите и с тях ще варим бульон. Буквално ще се самоизяждаме не защото не се харесваме, а защото все нещо трябва да се яде. И при толкова народ – изключено е конвенционалната храна да стигне за всички.

Така ни го обяснете, а ние ще се съгласим и ще ви разберем. И няма да имаме нищо против броят на световното население да се регулира по толкова безкръвен начин – няма да правим войни, след като ще се прави достатъчно беззачатъчна анална любов.

Кажете ни, че го правите за децата ни, и ще ни спечелите завинаги. Че няма да раждате собствени деца, за да имат нашите деца какво да сложат на масата на своите деца. Това ни кажете и никой на масата няма да каже лоша дума за вас. Масите ще говорят – Бог да поживи Гея, заради когото и днес няма да си легнем гладни. Съвсем искрено ще се чувстваме задължени към вас – онова, което и без това ни вменявате, но без да посочите и половин рационална причина. И без това се харесвате в ролята на жертви – позиционирайте се поне като жертви в името на децата ни.

Вие обаче сте намислили друго – да участвате във възпитанието на собствените ни деца, да ги учите какво може и какво не. Не знам как ви хрумна, но дори не е нахално, а е чак умопобъркано. И въобще няма шанс да ни спечелите, защото на нас никак не сте ни притрябвали като обществени настойници. Но виж, да сте жертвеният агнец на предстоящия световен глад – такива нямаме нищо против да бъдете.

Поработете върху този глобален имидж, ако действително искате да разгромите хомофобията, ако действително знаете какво искате. Защото ние много добре знаем какво искаме – само най-доброто за децата си и за техните деца. И затова ни влудява усещането, че сякаш някаква невидима гей мафия е започнала да управлява света. Че в него важните решения се вземат с времеви хоризонт от един човешки гъз - сякаш с този гъз започва и свършва всичко, сякаш е направен от пръстта на райската градина и след него трябва да остане само пръст.

Свийте знамената и разтурете завинаги парадите си, ако не искате да развалите всичко хубаво. Вие не просто ще спасите света, вие вече сте започнали да го правите. Остава единствено да налучкате адекватната митология и нищо чудно да пишат за вас в следващата Библия.

Единствено, докато спасявате света, не се опитвайте да го променяте. Защото неговата трайност е много по-голяма от тази на който и да е задник. И защото, както казвате на вашия си език – в такъв свят сме се родили и такъв си го харесваме.

Държите се с нас като със слепи глупци, които трябва да се правят, че не виждат какво стои зад парадите ви, че зад тях няма и грам спонтанност, няма истинска кауза, нито реален проблем


Калин Руменов, "Новинар"

Няма коментари:

Публикуване на коментар