Зима

Зима
Пролет

8 юли 2016 г.

Четирите най-подценявани причини за развод

Не всички двойки се развеждат заради причините от т. нар. група на „обичайните заподозрени“ – скандали за пари, изневери, липса на доверие и уважение.

Често много хора пренебрегват, понякога дори изненадващо, някои причини за развод, които не са супер очевидни.

Тези причини почти винаги водят до раздяла на партньорите, макар и никой от тях да не си дава сметка откъде идват раздорите в семейството.

Ето и 4-те най-малко очевидни и най-подценявани причини за развод:

1. Членове от семейството се бъркат в семейния живот на двойката

Важно е всеки един от съпрузите да демонстрира уважение към роднините на своята половинка, но има една тънка линия, която не трябва да се прекрачва. Намесата на родителите на някой от съпрузите в семейния живот на двойката, може да доведе до големи проблеми. Повечето хора се чувстват длъжни да защитят роднините си и тяхното становище пред половинката си и така се отчуждават от нея. 


Това може да се избегне, ако човек винаги поставя мислите и чувствата на партньора си на първо място. Можете да се консултирате с членове на семейството си по различни въпроси и теми, но без да им позволявате да застават между вас и вашия партньор.

2. Съпрузите никога не спорят
Не е хубаво да се карате твърде често с половинката си, тъй като това също е честа причина за развод, но не трябва да избягвате споровете абсолютно винаги, защото това значи че се криете от проблемите и ги таите в себе си. Липсата на конфликти в една връзка никога не е добър знак. 


Това значи, че между тях има много неразрешени въпроси, които в даден момент може да ескалират. Когато нещо ви притеснява в партньора ви – опитайте се да говорите с него, за да избегнете проблеми в бъдеще.

3. Съпрузите живеят заедно, но имат отделни животи

Партньорите, които имат силна връзка помежду си и се радват на щастлив семеен живот, прекарват голямата част от свободното си време заедно. Ако съпрузите предпочитат да се забавляват поотделно и рядко се засичат на едно място по собствена воля, то има нещо много гнило в отношенията им. Това означава, че те са се отчуждили сериозно и бракът им едва ли може да мине за успешен. 


Двамата трябва да имат пряк интерес и загриженост един към друг и да участват активно в живота на половинката си, ако искат да избегнат непоправими щети в брака си.

4. Съпрузите са нонстоп заедно


В успешните взаимоотношения, партньорите знаят как да управляват времето си, когато не са заедно, така че това да не навреди на брака им. Когато човек признава и зачита желанията и нуждите на своя партньор, това ще бъде оценено от другата страна. 


Ако обаче човек се мъчи да ограничава и задушава своята половинка, това няма да доведе до нищо хубаво в бъдеще. Всеки съпруг трябва да си има свои приятели, свои хобита и интереси и т. н.


Tialoto.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар