Зима

Зима
Пролет

9 юли 2016 г.

Борисов: Бих искал Черно море да се обяви за демилитаризирана зона - без кораби, без подводници...

"Никой досега не ме е попитал - кога ще купиш кораби, катери или крилати ракети. За това съм миролюбив..."

"Няма да има изненади от срещата на върха на НАТО и затова взехме решение на Министерски съвет за нашата позиция. 

По въпроса за Черно море бих стигнал до крайно мнение - Черно море да се обяви за демилитаризирана зона - без кораби, без подводници. Защото тук имаме да добиваме газ, да развиваме туризъм." 

Това заяви премиерът Бойко Борисов в Стара Загора, където откри регионалния център за управление на отпадъците, където ще се приемат за третиране неопасни твърди битови отпадъци от всички общини в областта плюс община Твърдица, Сливенско.

"Четох и иронията на Соломон Паси, че с яхти и лодки не се отбранява от кораби и ракети. Но хората ме питат - път, пречиствателна станция, пенсии, заплати. Никой досега не ме е попитал - кога ще купиш кораби, катери или крилати ракети. За това съм миролюбив. Защото имаме да правим много работи - ето сега правим пречиствателни станции, вместо да хвърляме боклука в деретата. В ХХI век", подчерта премиерът.

"
Аз цял живот съм бил биткаджия и знам, че хубав бой няма – винаги е лошо. Затова много пък по-умни и по-мъдри от мен преди векове са казали, че добра война няма – по-добре лош мир.
 

Светът е забравил какво е война. Видяхме колко невинни хора загинаха в Крим, Украйна, Косово. Затова политиците трябва да внимаваме много", заяви Борисов.

"Щом искат, ще ги продължат", отговори премиерът на въпрос какво мисли за решението на Обама Туск и Юнкер да продължат санкциите срещу Русия. "Ние търпим огромни загуби - само в селското стопанство са над 300 млн. лв.".

"Със сигурност ще се кандидатирам на следващите президентски избори, след тези които предстоят сега", пошегува се премиерът. "Сега няма защо".

Няма коментари:

Публикуване на коментар