Зима

Зима
Пролет

3 юли 2016 г.

Остров Мадейра - португалското бижу (галерия)

Великолепна растителност, многобройни цветни градини, страхотно съчетание на тропически климат, вечно-зелени гори, исторически паметници...

Ето го и него – остров Мадейра.

Разположен е приблизително на 600 км от бреговете на Мароко и на 1000 км от португалската столица Лисабон, на север от Канарските острови, в Атлантическия океан. 


Мадейра е популярен курорт от години насам. Той целогодишно се радва на настихващ интерес от страна на туристите. Това е така заради естествената му красота, субтропичния климат, прочутото вино, уникалната флора и фауна, както и с... грандиозното шоу по случай настъпването на Нова година, което е едно от най-пищните в света. 

Мадейра има остров сестра, който се гордее с чудесен 9 километров плаж и превъзходно голф игрище. За комфортния престой на всеки посетител ще се погрижат умереният климат, добре изградената туристическа инфраструктура, разнообразният ландшафт, изобилието от храна и вино. Тук е идеалното място за тези, които обичат спокойствието и тишината, и по-специално любителите на природата. Мадейра предлага също така и достатъчно атракции и забавления, за да задоволи и най-капризния посетител.

За своя размер Мадейра ще ви изненада с огромното разнообразие, което предлага, ще ви изкуши да останете още и още, докато накрая не пожелаете да останете там завинаги. От историческите паметници, площади и улички на столицата Фуншал, през приказни паркове, живописни села, невероятни пейзажи, впечатляващи вулканични пещери, пресечени брегови линии, красиви естествени плажове и спиращи дъха гледки. Да не забравим и горите по северните склонове на Мадейра, които са включени в списъка като част от световното наследство на ЮНЕСКО.

Музеят на Мадейра е посветен на много и разнообразни теми и аспекти на историята на острова, включително на религиозна тематика, съвременно изкуство, Христофор Колумб и пр. Тук се разкрива и историята на острова и развитието му. Информационният център ще даде на всеки жаден за приключения турист информация за всички възможности за приключения и атракции, като например скокове с бънджи, стени за катерене, голф игрища (спортът на богатите може да се практикува целогодишно на Мадейра).

Ето какво можете да правите по време на престоя си тук: плуване, ветроходство, сърфинг, езда, тенис на корт, гмуркане, риболов, полети с хеликоптер, разходка по въздуха с балон, както и широк кръг от възможности за пазаруване, множество заведения, ресторанти, вечерни забавления.

Мадейра е рай за любителите на птиците и природолюбителите. Тук обитават няколко ендемични вида птици, важно място е и за развъждане на много морски птици. Това, което най-много впечатлява, е уникалното разнообразие от цветя и най-вече начина по който са подредени в градините, край къщите, в парковете.

От 17-ти век насам най-важният продукт, с който се слави Мадейра това е виното. Произвеждат се 4 вида, и което и да изберете при престоя си там няма, да сбъркате в избора си. А и служат като чудесен подарък за приятели или просто да си добавите поредната бутилка в колекцията.

Тук хотелите са на доста добро ниво и качеството на обслужване е безупречно. Всички трябва да се чувстват комфортно, да забравят за грижите и да се любуват на прелестния остров.






Idi.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар