Зима

Зима
Пролет

3 юли 2016 г.

Конникът без глава

Очевидно някой схваща изборите за президент като пазар на ромски булки – и хубави, и девствени...
 
Точка, точка, запетайка/ минус, скоба, закривайка/ и тумбака с двата крака/ две чертички за ръчички. И член на ГЕРБ.
 

Така най-кратко може да бъде обрисуван кандидат-президента на ГЕРБ, чието име най-голямата – и управляваща, партия в България ще ни съобщи наесен. В името на политическото благочестие. Очевидно някой схваща изборите за президент като пазар на ромски булки – и хубави, и девствени.

Дотогава най-работливият политик в ГЕРБ – председателят на парламентарната група Цветан Цветанов, обикаля из страната, потяга тук-там структурите и пуска по някой жокер за обвитата в мистификация (засега) фигура. Сваля воал по воал.

Кандидатът за президент на ГЕРБ е силно свързан с партията и е неин член, изрече днес Цветанов във Варна. Това автоматично отпада от състезанието известни, но несвързани по този кръвен начин с ГЕРБ хора.

Критерият „партийна книжка“ ограничи гадаенето само до партийната банка кадри. А там „силно свързаните“ и „разпознаваемите“ може да напълнят сепаре. Бойко Борисов, Цветан Цветанов – но него го изваждаме, тъй като беше изваден поименно от Борисов, Цецка Цачева, Димитър Николов, Йорданка Фандъкова, Томислав Дончев.

Всеки от тях се е явявал на избори поне няколко пъти и тезата на Цветанов/Борисов, че ще обявят кандидата си чак през септември, за да не бъде сготвен на барбекю от политическите канибали, просто не издържа. Обидно е за нас, избирателите. ГЕРБ и останалите партии, които също бавят претендента си, всъщност ни казват – от вас се иска само да гласувате.

Така че към момента фигурата на кандидат-президента е конникът без глава – има си кон (партия), торс и два чифта крайници. Може би през август ще научим пола му. През септември вече ще има и глава.



Емилия Милчева, Ureport.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар