Зима

Зима
Пролет

8 юли 2016 г.

Красимир Каракачанов: Военният министър говори пълни глупости

"По-голямата част от професионалните войници са в армията, защото не могат да си намерят друга работа, а не защото осъзнават някакъв дълг към страната."
 
"Българската армия не е за плашило, а за да защитава България. Когато се говори за сигурността на държавата, няма как да казваш веднага, че няма пари. Това е замотаване на ситуацията. Чест за всеки мъж е да защитава родината си. Нормално е младите хора да имат военна подготовка, а не, ако стане нещо да ги пратиш като пушечно месо да ги разстрелват."

Това заяви по Канал 3 лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

"По-голямата част от професионалните войници са там, защото не могат да си намерят друга работа, а не защото осъзнават някакъв дълг към страната. Оказа се, че премахването на наборната служба е станало преждевременно. В момента млади офицери директно бягат, а не влизат в казармата след като завършат", каза още той.

По думите му бригадата "Специални сили" не е в цветущо състояние. "Не говоря за личен състав или за командване, а за това, че нямат средства за облекло. Те си купуват обувките, а това е абсурдно. Направихме така, че да нямаме армия. Нормално е и е необходимо младите да бъдат обучени. Трябва да има и Закон за резерва", отсече Каракачанов.

"Армията е възпитателен институт. Научава младите хора на ред и на дисциплина. Реакцията вчера на военния министър е крайно несериозна. Глупости говори, извади сметки, които са смешни и трябва да си уволни този, който я е писал. Според нея наборният войник ще струва на държавата повече, отколкото професионалният. Това са пълни глупости!", отсече лидерът на ВМРО.

"Някой трябва да понесе отговорността за тази разнебитеност на българската армия. Защитата на държавата не е евтино начинание", отсече още националистът.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар