Зима

Зима
Пролет

25 юли 2016 г.

Чоков, ти си на правилното място – в беззаконна България!

Кметски привилегии: да получаваш заплата, докато си в затвора

Пак той! Пак „вечният кмет“! 


Пак поредното доказателство колко безумни закони има в България, които те облагодетелстват особено ако си на държавна позиция!

Въпреки че е в ареста от края на май като тартор на организирана престъпна група за рекет, палежи и побоища, Ценко Чоков все още е кмет на Галиче и дори му се начислява заплата, установи проверка на в. “24 часа”.

Официално той е в отпуск - ден преди да бъде гледана мярката му за неотклонение, в общината постъпило заявление от него да използва 30 дни от полагащия му се годишен отпуск.

“Да, има такова заявление и в него няма нищо нередно - каза кметът на Бяла Слатина Иво Цветков. - По закон можем да отстраним Чоков от заеманата длъжност, ако по каквито и да е причини той не изпълнява длъжността, за която е избран.

Сега обаче това няма как да стане.

Първо трябва да изтече разрешеният му отпуск, после ще видим още колко време няма да може да изпълнява кметските си задължения, за да решим какво да правим.” На 21 юли вечерта от областната дирекция на полицията във Враца дойде новината, че шефът на районното управление в Бяла Слатина Красимир Йончев си е подал оставката. Нито дирекцията, нито напусналият обясни причините.

Оставката обаче дойде часове след поредния див екшън, разиграл се в с. Галиче.

Връзката между двете събития е очевидна. Докато отивал да си купи цигари от нощно заведение, 30-годишният Цветомир Таралански-Цоло бил нападнат от трима. Те го събарят на земята и го млатят жестоко, където сварят, с ритници, юмруци, бият го по главата с дръжка от брадва.

Според свидетели в бруталния побой участвали Спас Чоков - по-големият син на Ценко Чоков, и братята Георги и Йордан Николчеви.

Но тук няма да говорим за всичките издевателства на вечния кмет върху жителите на село Галиче. Само ще припомним едно от безбройните своеволия на Чоков. Манията на кмета името му да се среща навсякъде личи и по църквата в центъра на Галиче.

Преди години храмът бе основно ремонтиран с европейски средства, преведени чрез общината в Бяла Слатина. Но щом ремонтът приключи, фасадата на църквата осъмна с огромен надпис: “Дарение от Ценко Чоков”. Огромен транспарант, оповестяващ, че кметът Чоков е основен дарител, доскоро висеше и върху детската градина.

И така два месеца изминаха, откакто Чоков и по-малкият му син Мартин бяха арестувани,. Някои искат и без Чоков в кметството да живеем по чоковски и напрежението в селото никога да не стихва. Нещата бяха започнали да се успокояват, но заплахите продължават.

Близките и приближените на Ценко Чоков не пропускат да предупредят, че той със сигурност ще излезе скоро от ареста и тогава отново ще влезе в сила неговото “правосъдие”.

И тъй, ние се чудим само що за закон позволява държавен служител да е в затвора и да получава заплата? Толкова ли няма как да се назначи негов заместник? Питаме се още много въпроси, чиито отговори не намираме… Само в нашата мила родина може да има такива абсурди.

Замислете се, ако някой от нас отиде в затвора, дали фирмата, за която е работел преди това, няма да го уволни, а на всичкото отгоре ще му начислява и парички.  Ако е така, няма проблеми да влезеш в затвора, май…

Докога ще продължават компетентните органи в държавата да „си затварят очите пред незаконните действия“ на „вечния кмет“. Всички знаем в какъв страх живеят жителите в Галиче, виждаме го в очите им във всеки репортаж. Пък и сега да получава заплата в затвора… Безумие, наистина!



 
No-comment.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар