Зима

Зима
Пролет

23 юли 2016 г.

Картофеният кмет

Тази противна картина на българския феодален ред илюстрира на какъв хал е упадъкът на демокрацията...
 
Близо 10 месеца след случая, при който кметът на Трън е блъснал с джипа си и осакатил дете, единственият виновник до момента е 6-годишният Ивайло. 

Наред с „вината“ си, той остава инвалид за цял живот – с половин черен дроб.

„За лош късмет детето се удря със стомахчето в джипа. Шестгодишните деца, казват, че имат много слаби стомахчета“. 


Това е обяснението на Станислав Николов, най-големият производител на картофи в Трънско – и кмет на Трън. И след избирането си като кмет, организатор на Ден на картофа в общината, където се представя и една от фирмите, чиито торове е рекламирал:


Срещу човека, който, по примера на Ценко Чоков и много други чоковци, пръснати из България, е в комбина с правосъдниците и униформените в района, се изправи майката на детето – жена, която работи на две места, за да си издържа двете деца, едното от които е студентка.

Всички други са натискани да мълчат. Свидетелите – да променят показанията си, роми, работели на картофените плантации на Николов, да скандират в негова подкрепа. Разследването е било предадено от трънската полиция на прокуратурата с мнения да бъде прекратено, тъй като детето се ударило само в джипа – и се самонаранило.

Тази противна картина на българския феодален ред, който властва в общините, където и Бог, и Бойко са далеко, илюстрира на какъв хал е упадъкът на демокрацията. Ако утре чистачка в училище бъде уволнена, за да дойде друга, препоръчана от Партията, кой ще се намеси?

Кметът изпреварва училищния автобус пред училището, при това е дал газ, иначе Ивайло нямаше да е с такива наранявания.

Запитан в едно програмно пиарско интервю какво обещава на хората, ако стане кмет, Станислав Николов казва:



„Основното, което обещавам, е открито и отговорно да управлявам. Спазвайки закона, зачитайки морала, да отговоря на големите обществени очаквания на населението от град Трън и общината. Чрез диалог с жителите на общината и максимална ефективност на провежданите действия, използване на европейските фондове и прозрачност при управлението и разпореждане с общинската собственост ще възродя Трънско и го превърна в една модерна европейска община. Младите да се завърнат, да създават семейства, да си отглеждат децата и да се грижат за родителите си. Достойно да живеят възрастните и да се радват на постигнатото преди това. Нова нравствена и социална среда за ромите и бедните“.
Преди няколко години, когато Николов посрещна премиера с чepни oчилa „Дънлoп“, Борисов мy нaпpaви зaбeлeжĸa, чe нe виждa oчитe мy – и ги вдигнa нa чeлoтo мy. 


Айде сега да го накара да повтори тия обещания.


Ureport.bg

Няма коментари:

Публикуване на коментар