Зима

Зима
Пролет

6 юли 2016 г.

Борисов: ДАНС и службите прецениха кое ще е най-добро

"Ние като натовска страна пуснахме тези четири-пет вълци, Германия - не. Но Германия пусна Северен поток 1 и 2, а ние още водим процедури"
 
"Аз повече за тези вълци се притеснявам да не ги срещне господин Местан, с неговия точен мерник". 

Това отвърна премиерът Бойко Борисов на въпрос на РБ защо държавата не е издала забрана за влизане в страната за рокерите от "Нощните вълци".

Мотопоходът на руснаците, за които се знае, че са близки до Путин, мина през страната ни миналата седмица и предизвика протести, а в Бургас и София се стигна до сблъсъци между привърженици и противниците им.

Атанас Атанасов от РБ попита Борисов по време на традиционния блицконтрол в парламента защо никой не им е противодействал. Той припомни, че заради тях се е създало напрежение и протестиращи са били бити и арестувани от полицията. Посрещачите им пък били със съветски знамена, а защитниците им паравоенни формирования.

"ДАНС и службите прецениха кое ще е най-добро", отвърна му Борисов и обясни, че е щял да стане голям скандал, ако сме били сложили забрана за влизане на хора с шенгенски визи. Другият вариант бил да се осигури засилено полицейско присъствие, което също щяло да бъде посрещнато с критики.

"Аз повече за тези вълци се притеснявам да не ги срещне господин Местан, с негивия точен мерник...", каза Борисов. Лидерът на ДОСТ е известен ловджия и преди време се прочу със снимка с три отстреляни вълка. Той е известен и като активен пронатовец и русофоб.

"Аз и на Бузлуджа съм виждал да се веят знамена от едно по старо време и не ходим да ги арестуваме. Ако тръгнем да се арестуваме за всяка една проява... не мисля, че е редно", каза още Борисов.

Той коментира и че според него не "вълците", а посрещачите им били проблемът, защото ако ги нямало, мотористите щели да минат и да заминат без никой да разбере.

Атанасов допълни, че натовски страни като Германия и Полша не са пуснали мотопохода през страната си. 


"Ние като натовска страна пуснахме тези четири-пет вълци, Германия - не. Но Германия пусна Северен поток едно и две, а ние още водим процедури", репликира го премиерът.

Няма коментари:

Публикуване на коментар