Зима

Зима
Пролет

17 юли 2016 г.

C'est la vie!

Определено се наблюдават очевидни разлики от преди и след преминаването на кървавия камион по крайбрежния булевард в Ница

Убийството на невинни хора по време на френския национален празник в Ница блокира за дълго време вниманието и усилията на френските управляващи в трансатлантическа посока. 

А те, милите „франсета" бяха най-последователните противници на Трансатлантическото споразумение. 

Още не затихнали коментарите за терористичния акт на Лазурния бряг и вече се забелязва прогрес в преговорите за TTIP. За това съобщи агенция Reuters на 16 юли т.г. като се позова на собствени източници взели участие в преговорите. 

На Франсоа Оланд му бе намерено достойно и престижно занимание - постоянно да получава от всички посоки „искрени" съболезнования. Най-вече от „стратегически" съюзници. Франсоа вече няма време да се възмущава от бягството на Дейвид от ЕС. След множеството трупове по Promenade des Anglais в Ница някак си не е „comme il faut" или по-точно „as it should be" да се занимаваш с измамите на своите делови партньори. „Ce n'est pas joli joli" или по-точно „it is not pretty"! Нека французите се занимават със своя траур, хората да носят цветя пред френските посолства, да пишат навсякъде je suis Nice, но да не се бутат в голямата политика. 

Тези „досадни" французи бяха започнали много неприлично да мрънкат и за въведения и легализиран от американците корупционен модел за подкуп на политици в ЕС. „Франсетата" стигнаха до изумителната наглост да искат да бъде лишен от пенсия уважаемия Monsieur le Président Барозо. Представяте ли си? Самият той, който благодарение на своето минало на социалист-маоист както и показаните по-късно конкретни качества и заслуги, бе поканен в съвета на директорите на Goldman Sachs. 

Някои „анализатори" в своите коментари изказаха почти увереното си предположение, че терористичният акт в Ница е нещо като ритуално жертвоприношение в Деня на превземането на Бастилията. Самият терорист с изходни данни на „вълк-единак" пиел алкохол и похапвал свинско. Но в последния момент като „мюсюлманин" получил „просветление" и застанал зад каузата на взетия на франчайзинг етикет - ДАЕШ. Необятно поле за конфесионални, етнически, социални, цивилизационни, антропологически, политически, икономически, културни, психологически, полицейски и каквито ви дойде наум задълбочени академични изследвания. 

Дали жертвоприношението в Ница е ритуално като при инките, или е неизяснен случай в резултат на водопад от словесна „наукообразна" логорея е друга тема! Но определено се наблюдават очевидни разлики от преди и след преминаването на кървавия камион по крайбрежния булевард в Ница. 

Както се казва в известния хит на състава „Юръп" The Final Countdown имаме като резултат две конкретни случки: потръгнаха преговорите по TTIP и въпросът с корумпирания и уважаем Monsieur le Président Барозо бе удачно и своевременно „заметен под килима". 

Както казват в страната на Волтер... C'est la vie!

Боян Чуков

Няма коментари:

Публикуване на коментар