Зима

Зима
Пролет

18 юли 2016 г.

Чист рок със "Scorpions" (галерия+видео)

Титаните осигуриха на почитателите си 90-минутна наслада

Чиста доза рок от най-високо качество поеха с наслада около 15 000, които в неделя вечер препълниха столичната зала "Арена Армеец" за концерта на "Scorpions". 


Легендарната немска банда, която празнува 50 години със 120 шоута в Европа, Азия, Северна и Южна Америка, за шести път пред българска публика от 1993-а насам демонстрира висок стил - заради който има милиони фенове по света, продадени над 100 милиона албума, над 5000 концертa в повече от 80 страни. 

И както законите на Мърфи предопределят, всички хубаво е твърдо кратко. Само час и половина беше концертът на рок титаните. Без подгряваща група и с минимално закъснение Клаус Майне и компания излязоха на огромната сцена на два етажа с няколко огромни екрана. Под звуците на Going Out With a Bang се развя българският трибагреник заедно с герба ни.

Германците имат едни от най-верните фенове у нас, както и в цяла Европа. Това стана ясно още веднъж, когато цялата зала запя с 68-годишния Клаус Майне. Този дребен мъж с мощен глас не се е променил никак през последния половин век. И все по-добре говори български, защото на няколко пъти поздрави феновете си на родния ни език.

Първата кулминация беше We Built This House, чийто текст течеше на огромния екран зад бандата. Малко след това тройка хитове - Always Somewhere, Eye of the Storm и Send Me an Angel, накараха всички да настръхнат и да засветят с телефоните си. И веднага след тях върхът на концерта - емблематичният хит Wind of change, станал символ на демократичните промени в Източна Европа, чийто припев хилядите на няколко пъти повториха. Болезнено е донякъде колко актуално и все така силно звучи тази песен на надеждата половин век след падането на Берлинската стена.

Голяма класа показаха и китаристите Матиас Ябс и Рудолф Шенкер. Поради здравословни причини барабанистът на "скорпионите" Джеймс Котак не можа да участва в тази част от турнето. На негово място в София дойде барабанистът на Motorhead Мики Дий, известен и уважаван музикант в рок и метъл средите. В биографията на Дий са записани със златни букви впечатляващите му сола на барабаните. Подобно невероятно изпълнение показа и в "Арена Армеец" - при това на подвижна платформа, която го издигна на метри над сцената.


 
Standartnews.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар