Зима

Зима
Пролет

26 август 2016 г.

Бойко Борисов: Предстоят изключително трудни месеци

"Убеден съм, че всички заедно можем да се справим. Искам европейско единство и защита на суверенитета на всяка европейска държава."
 
"С президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган обсъждаме мигрантската криза. Предстоят ни изключително трудни месеци, но се надявам заедно с воля от ЕС и Турция да намерим изход", написа във ФБ-профила си министър-председателят Бойко Борисов.

"Ние можем да решим проблема още днес само за България, но аз не искам да е за сметка на Гърция или други европейски страни. Ние сме солидарни, призовавам за същото и страните от Вишеградската четворка", заявява още Борисов.

"Убеден съм, че всички заедно можем да се справим. Искам европейско единство и защита на суверенитета на всяка европейска държава. Аз съм убеден, че Европа и Турция ще дадат много по-голяма стабилност заедно в региона. Благодаря за изразената подкрепа от страна на Турция и готовността им да намалят натиска и товара на България", завършва съобщението си във "Фейсбук" премиерът.

Премиерът Борисов запозна турския президент с действията на България след решението на Арбитражния съд в Женева във връзка с проекта за АЕЦ „Белене”, както и с големите енергийни проекти, които могат да бъдат осъществени. Борисов подчерта възможностите за страните от региона и от Европа, които разкрива изграждането на газоразпределителен център на българска територия.

В рамките на срещата президентът Ердоган изказа благодарност за позицията на страната ни след опита за преврат в Турция, съобщиха от правителствената информационна служба.


Няма коментари:

Публикуване на коментар